TOMAŠEVIĆ: Mislim da će Luka Juroš dobro obavljati zahtjevnu funkciju pročelnika za obrazovanje mlade i sport

Foto: Damir Krajač/Cropix

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sa zamjenicima održao je redovitu konferenciju za medije.

Izvijestio je da je imenovao novog pročelnika gradskog ureda za obrazovanje mlade i sport – Luku Juroša koji ima 16 godina iskustva u javnoj upravi u području obrazovanja, te usavršavanje u Hrvatskoj i Europskoj komisiji.

Dodao je kako će novi pročelnik na dužnost stupiti sljedeći mjesec.

– Mislim da će Luka Juroš dobro obaviti tu zahtjevnu funkciju s obzirom na sve izazove koje imamo.



Gradonačelnik Tomašević komentirao je još jedan veliki trošak građanima – cijena izgradnje boksova u koje će se sklanjati kante za otpad.

– Jedan od ciljeva ovog novog sustava gospodarenja otpadom je da konačno maknemo bar dio spremnika s javnih površina. Ja odgovorno tvrdim da nema grada u ovom dijelu Europe koji ima toliko kanti na javnim površinama. To nije bio naš koncept, to je bio koncept prethodne vlasti i te kante na javnim površinama nagrđuju grad, rekao je.

Obnova zgrada osnovnih škola

Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika predstavio je obnovu zgrada osnovnih škola.

– Osnovna škola Miroslava Krleže obnovljena je u potpunosti, skinute su skele i završena pročelja. OŠ Ivana Merza, na pročeljima se još radi, a nastava će biti puštena s novom školskom godinom. Dovršavamo i područnu školu Vugrovec, koja će biti završena u kolovozu. OŠ Petar Zrinski vrlo zahtjevan i vrijedan objekt, gradilište je u punom jeku, ali bit će spremna za novu školsku godinu. OŠ Jure Kaštelana gradnja je u punom jeku, a škola bi trebala biti gotova s novim polugodištem 22./23. U OŠ Ante Kovačić dograđuju se četiri učionice i sportska dvorana. Time ta škola prestaje izvoditi nastavu u tri smjene. Rok za završetak radova je siječanj 2023., rekao je Korlaet.

– Kao Upravi stalo nam je da upotpunimo važni sloj društvene infrastrukture i da u svim dijelovima grada dobiju matičnu ili područnu školsku zgradu i da riješimo probleme deficita za osnovnoškolsku djecu, rekao je.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec izvijestila je da su prošlog petka u javno savjetovanje uputili odluku o socijalnoj skrbi.

– Javno savjetovanje je 30 dana do 3. srpnja i planiramo, ako sve prođe po planu, tu odluku uputiti na sjednicu Gradske skupštine 13. srpnja, rekla je Dolenec dodavši da odluka regulira razne vidove podrške najranjivijim skupinama.

Rekla je kako izjednačavanju novčanu pomoć za osobe s invaliditetom bez obzira na stupanj invaliditeta. Također, proširuje se novčana pomoć i na korisnike nacionalne naknade za starije u iznosu 400 kuna mjesečno, za nezaposlene branitelje Domovinskog rata za troškove stanovanja te na samohrane roditelje koji su korisnici doplatka za djecu u iznosu od 200 kuna mjesečno po djetetu.

Komentari