Tomašević ima ideju kako će povećati transparentnost: Osniva antikorupcijski ured

Nove gradske vlasti u Zagrebu razmišljaju o osnivanju Antikorupcijskog ureda koji bi se bavio provjerom poslova iz vremena Milana Bandića, ali i potencijalnim slučajevima korupcije u mandatu zeleno-lijeve koalicije, potvrdili su Jutarnjem neki od njihovih vodećih članova.

Sličan ured već postoji, a zove se Gradski kontrolni ured, ali problem je u tome što je na njegovom čelu pravnica Ana Matijević. Ona je 2019. od Bandića nagrađena sa 50.000 kuna za dobar rad, iako je te godine Državna revizija pronašla više nepravilnosti.

Što se tiče osnivanja ovog novog ureda izjavu je dao čelnik ORAH-a Zorislav Antun Petrović koji kaže: “Već prvi uvidi u poslove donedavne zagrebačke vlasti sugeriraju da su se sklapali sumnjivi ugovori i bogate nabave, koji su nekome pogodovali. Tek smo na početku i još ne raspolažemo s puno dokaza, ali očito je da će iz ormara ispasti brojni kosturi. Zbog toga bi možda bilo dobro osnovati specijalni Antikorupcijski ured, koji bi se bavio takvim poslovima. Tako bismo puno transparentnije mogli raditi u sljedeće četiri godine”, piše Jutarnji list. 



Komentari