Tomašević i Bozanić razgovarali o o procesu obnove Zagreba te poteškoćama i izazovima u obnovi nakon potresa

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević razgovarali su u ponedjeljak o nastavku suradnje između Grada i Nadbiskupije u pitanjima od zajedničkog interesa, posebno na socijalnom i karitativnom području.

Naglasak je stavljen na suradnju u projektima za opće dobro građana Grada Zagreba, posebno na socijalnom i karitativnom području, poput brige za građane koji su pogođeni posljedicama potresa i pandemije te poskupljenjem životnih troškova, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Nadbiskupije.

Razgovarali su i o procesu obnove Zagreba te poteškoćama i izazovima u obnovi nakon potresa. Jedna od tema razgovora bila je i osiguranje prostora za okupljanja vjernika u onim župama koje još uvijek nemaju crkve.

Iskazana je otvorenost za zajedničku suradnju u vidu rješavanja pitanja od općeg dobra svih građana grada Zagreba.



Susretu u Uredu zagrebačkog nadbiskupa nazočili su i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Ureda gradonačelnika Martina Jurišić, glasnogovornica Dinka Živalj, generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola Tomislav Subotičanec, biskupski vikar za pastoral i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola Marko Kovač te predstojnik Ureda nadbiskupa zagrebačkog Tomislav Buntak.

Komentari