Tomašević: HDZ i dalje štiti gradonačelnika Bandića

foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević poručio je u četvrtak da je predsjednik Skupštine HDZ-ov Drago Prgomet odlučio sazvati videokonferencijsku sjednicu 7. svibnja kako bi se gradonačelnika Bandića poštedilo kritika.

“HDZ i Prgomet su unatoč nedavnoj pismenoj uputi Ministarstva uprave da se sjednica Gradske skupštine može održati fizički ako se poštuje razmak od dva metra među zastupnicima odlučili sazvati isključivo videokonferencijsku sjednicu Skupštine 7. svibnja kako bi se Bandića poštedilo kritika zastupnika i kako javnost ne bi mogla pratiti sjednicu”, ustvrdio je Tomašević u priopćenju.

Poručio je i kako ne odustaju od fizičke sjednice te da se suspendira demokracija.

“Ne odustajemo od fizičke sjednice Skupštine i nećemo pristati na ušutkavanje oporbe te korištenje epidemije za suspenziju demokracije”, poručio je Tomašević.



Rekao je da su na videokonferencijskoj sjednici skupštinskog Odbora za kontrolu odbili izvješće gradonačelnika Milana Bandića o upravljanju Gradske uprave krizom oko korone, a s velikom većinom glasova su odbili i Bandićevo izvješće o upravljanju Gradske uprave krizom oko potresa.

“Naš zajednički prijedlog mjera cijele oporbe oko potresa je na Odboru jedva prošao, ali ne vjerujem da će proći na Skupštini jer HDZ i dalje igra ulogu Bandićevog vjernog koalicijskog partnera”, kaže Tomašević.

Tvrdi i da Gradska uprava, iako se izjasnila protiv mjera oporbenih gradskih zastupnika vezano uz potres u Zagrebu, sada prepisuje iz tih mjera.

“Iako se Gradska uprava izjasnila protiv oporbenih mjera, prepisuju iz njih, pa su primjerice tako prije par dana počeli kontaktirati vlasnike oštećenih obiteljskih kuća u potresu da provjere žele li postavljanje stambenih kontejnera iz robnih zaliha u svoje dvorište da lakše mogu obnavljati kuću i već se prijavilo 15 obitelji. Ne može ništa proći ako Bandić to sam ne predloži, no glavno da se u ovoj situaciji pomogne ljudima”, kaže Tomašević.

Napominje kako HDZ i dalje štiti gradonačelnika Bandića oko puno točaka dnevnog reda sjednice Gradske skupštine uključujući i izbjegavanje skupštinskog nadzora nad gradonačelnikovom trošenju donacijskog novca za potres.

Komentari