Tomašević: Gotovo 40 tisuća građana u Zagrebu cijepilo se u protekla dva tjedna

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je održao svoju redovnu konferenciju za medije na temu aktualnosti u gradskoj Upravi.

Tomašević je istaknuo trendove u povlačenju sredstava iz EU fondova.

Rekao je da su 2022. planirani prihodi od EU sredstava milijardu i 350 milijuna kuna u gradskom proračunu, što je rast od 40 posto u odnosu na ovu godinu, a u odnosu na prošlu godinu, to je rast od nekoliko puta, rekao je.

“To su ogromne promjene koje će se vidjeti iduće godine i nastaviti se u narednim godinama”, najavio je.



Govorio je o cijepljenju

Od 9. studenog kada su otvoreni dodatni punktovi za cijepljenje građana U Zagrebu, porastao je broj cijepljenih. “Apeliram na sve građane da se cijepe radi sebe i svojih bližnjih, ali i zdravstvenog studenog. Na tim novim punktovima po domovima zdravlja po različitim kvartovima, u manje od dva tjedna cijepilo se 20.212 građana, od toga više od 13 tisuća s prvom dozom. Velika većina njih su se cijepili s prvo dozom, što je super trend i nadam se da će se tako i nastaviti”, naglasio je Tomašević.

U istom periodu na Zagrebačkom velesajmu cijepljeno je 19.538 građana, od toga 11.356 prvom dozom, istaknuo je.

“Ukupno se cijepilo gotovo 40 tisuća građana, 3558 građana dnevno se cijepilo na punktovima koje je organizirao grad Zagreb”, kazao je.

Rekao je i da Zagreb nastavlja s testiranjem djelatnika u institucijama i tvrtkama u gradskom vlasništva “na način da ne pate komunalne i javne usluge, a da se provodi mjera i osiguraju punktovi za testiranje i cijepljenje. Sada imamo trostruki izazov s kojim se nosimo zadnjih tjedan dana”.

 

Komentari