Tomašević: Bandić je sada kao ranjena životinja, gleda može li ići u rat s HDZ-om do kraja

Tomislav Kristo / CROPIX

Rušenje zagrebačkog GUP-a mnogi tumače kao manevar dok ne prođu HDZ-ovi unutarstranački izbori. Dan nakon što su HDZ-ovci u zagrebačkoj Skupštini srušili Milanu Bandiću najvažniji dokument GUP, premijer Andrej Plenković je pričljiviji.

“Što se tiče suradnje između gradonačelnika Zagreba gospodina Bandića i HDZ-a na gradskoj razini se nastavlja. Tu se ništa ne mijenja. Ovdje je pozicija HDZ-a bila da su željeli pridonijeti GUP-u”, rekao je Plenković.

U pozadini svega sve su češći prosvjedi Zagrepčana protiv gradonačelnika. Gradski zastupnik i jedan od najžešćih kritičara gradonačelnika Bandića, Tomislav Tomašević, smatra da je HDZ-ovo neprihvaćanje GUP-a dijelom bio manevar, a dijelom su bili prisiljeni na to zbog pritiska građana i struke koja je dobro radila svoj posao.

“Bandić je sada kao ranjena životinja i teško je predvidljiv. Mislim da je sad najopasniji, da vida rane i gleda može li ići u rat do kraja s HDZ-om, to jest, može li, kako je najavljivao i prijetio, srušiti Plenkovićevu Vladu”, smatra Tomašević. Kaže kako ne vjeruje da je takav scenarij moguć, ali dodaje da Bandić ima druge načine da se osveti HDZ-u.



Tomašević kaže da su građani Zagreba taoci koalicije HDZ-a s Bandićem jer HDZ žmiri na sve afere i izglasava sve što Bandić želi. Navodi i da se amandmanima na GUP direktno pogodovalo nekim HDZ-ovcima kojima bi se 10 puta povećala vrijednost zemljišta.

“Ja sam to već prijavio USKOK-u. Da je došlo do izglasavanja tih amandmana vjerujem da bi se još mjesecima otkrivalo tko je sve tu profitirao”, kaže Tomašević i dodaje kako smatra da će se za tri mjeseca ponoviti isti GUP, koji će HDZ teško progutati čak i nakon unutarstranačkih izbora.

Oporba će nastaviti vršiti pritisak i otkrivati afere, rekao je Tomašević za Dnevnik Nove TV.

Komentari