Tolušić objavio kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Tomislav Tolušić, bivši ministar poljoprivrede u vladi Andreja Plenkovića objavio je kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a na predstojećim unutarstranačkim izborima, zajedno sa Hrvojem Tomasovićem, Petrom Škorićem – predsjednikom splitskog HDZ-a i Ivanom Kujundžićem – bivšim zastupnikom u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Dok je za predsjednika stranke svoju kandidaturu danas potpisao Vinko Begić, koji je sada treći kandidat za predsjednika HDZ-a uz Andeja Plankovića i Miru Kovača.

Petar Škorić u obrazloženju svoje kandidature je rekao kako želi povratak HDZ-a biračkom tijelu koje je izgubljeno na proteklim izborima, te kako je stranka u situaciji u kojoj bi mogla izgubiti sljedeće izbore. Naglasio je također kako je raspoloženje u Splitu i Dalmaciji takvo da su potrebne promjene, te kako uz sve uspjehe koje stranka postiže, svjetonazorske teme ne nailaze na potporu članstva HDZ-a, te kako on želi artikulirati želje onih koji su nezadovoljni ovim smjerom u kojemu se stranka vodi, što je počelo Istanbulskom konvencijom i suprotstavljanju referendumskim inicijativama, rekao je novinarima Škorić, a prenosi N1.

Trenutna lista kandidata na unutarstranačkim izborima u HDZ-u trenutno izgleda ovako:

Za predsjednika HDZ-a: Andrej Plenković,  Vinko Begić, Miro Kovač



Za zamjenika: Tomo Medved, Ivan Penava

Za potpredsjednike: Zdravka Bušić, Branko Bačić, Ivan Anušić, Oleg Butković, Davor Ivo Stier, Milijan Brkić, Petar Škorić, Božo Galić, Tomislav Tolušić, Ivan Kujundžić, Hrvoje Tomasović, Anita Šimić Bitunjac.

Komentari