Todorićev odvjetnik najavio žalbu: Tvrtka koja je radila vještačenje je u sukobu interesa

Fran Olujić photo:Matija Habljak/PIXSELL

Nakon probijanja nekoliko rokova tijekom same istrage, na zagrebački Županijski sud jutros je stigla najiščekivanija optužnica, ona za slučaj Agrokor. Među 15 optuženih su i bivši čelnik koncerna Ivica Todorić te njegovi sinovi Ante i Ivan.

Optužnicu će u RTL-u Danas komentirao je Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

“Optužnicu još ne mogu komentirati jer je kao takvu nisam vidio. Iz priopćenja Državnog odvjetnišrva vidljivo je do obuhvaća vremensko razdoblje i okrivljenike koji su bili obuhvaćeni i u rješenju o provođenju istrage. Dakle, 15 okrivljenika i vremensko razdoblje od 2006. do 10. travnja 2017. kada je u Agrokor ušla prinudna uprava. Sigurno ćemo pisati odgovor na optužnicu i koristiti sve pravne mogućnosti za njeno pobijanje jer smatramo da je tijekom istrage koje je provodilo Državno odvjetništvo počinjen niz nezakonitosti, a tu prije svega mislim da činjenicu koja je javnosti već poznata, da je vještačenje povjereno jednom stranom trgovačkom društvu, navodno s obrazloženjem da sva trgovačka društva koja bi to mogla napraviti u Hrvatskoj ili institucije, da bi bile u sukobu interesa, a upravo je ovo trgovačko društvo i osoba koja potpisuje to navodno vještačenje u eklatantnom sukobu interesa jer je najprije radilo, kako za gospodina Todorića, tako i za prinudnu upravu”, rekao je Olujić.

“Isto tako, za vrijeme provođenja državnoodvjetničke istrage tijekom ove godine doneseno je rješenje o proširenju istrage u odnosu na neke okrivljenike, kojima nije bilo omogućeno da tijekom istrage predlažu dokaze koji bi im išli u prilog, a prema samom Zakonu o kaznenom postupku DORH je dužan s jednakom pažnjom prikupljati i dokaze u korist okrivljenika i one koji im idu u korist”, dodao je Olujić.



Rekao je da njegov klijent, koji je trenutno u Londonu, nije začuđen ovakvim postupanjem DORH-a. “Kao i do sada, odazivat će se svim sudskim pozivima i aktivno će se braniti jer smatra kako ovdje nije počinjeno niti jedno kazneno djelo pa tako ni ona za koja se njega u ovom trenutku još uvijek sumnjiči”, kazao je za RTL.

Komentari