Todorić: Plenković sa svime upravljao, on je znao tko će biti novi vlasnik Agrokora

Optuženik za gospodarski kriminal i propali tajkun Ivica Todorić sazvao je konferenciju za medije.

Todorićeva presica počela je u 11:30 sati.

“Prije 3 godine, već su počela pisanja i tračevi oko Agrokora, točno 16.ožujka došla mi je gospođa Dalić i kazala da prepišem svoju kompaniju kod javnog bilježnika, da će biti nova skupština, novi nadzorni odbor, a da se ja maknem iz firme”, započeo je Todorić.

To je bio potez Plenkovića, Dalić nije imala ovlasti za to, nastavio je.



“Pokušao sam na što mirniji način pronađi odgovor da bude što manja šteta za mene, moju obitelj, partnere. Do 16- ožujka nisam imao nikakvog pojma ni ideje da bi se nešto takvoga moglo dogoditi. Bio sam siguran da ću pobijediti u aferi Agrokor iz razloga što sam ja znao cijelu istinu, ali nisam imao dokaze za tu istinu.”

“Imam oko 600 mailova, svaki je potpisan od službenika iz MUP- koji je obrađivao dokumentaciju. Ovo je jedna potpuno istinita dokumentacija. To je užasno komplicirano. Danas sam pripremio tri kratke prezentacije.”

“Oni su postavili, znači premijer Plenković i njegovo društvo, oni su postavili stvar na način da sve počinje s 22. datumom. Oni su tada okupili tu Borg grupa. Sva je dokumentacija nekako prilagođena tome. Prvi mail koji smo dobili glasi na datum 23.2. kada je pisano članovima Borg grupe. To je prvi mail kojim je Borg grupa komunicirano. Onda je pet mailova, tih pet mailova govori sve. Oni su se okupili 22., a ja sam 20. potpisao garanciju za Agrokor sa Sberbankom sa svom imovinom naše obitelji.”

“Kako nekakva Borg grupa može kazati da će oni napraviti nekakav zakon, tko su oni da to mogu, ali jesu. Jer je iza njih predsjedao gospodin Plenković, on je sa svim upravljao, to je rekla gospođa Dalić. I Ramljak je rekao da je najčešće na sastancima bio Plenković”, rekao je.

“Korunić njima piše 24.2. da ja moram doći u Vladu na sastanak. Ja moram svoju kompaniju za 1 euro prodati. Dva sljedeća slajda su nevjerojatna. Gospodin Korunić kaže da je u Agrokoru loše stanje, on zahtijeva da Plenković mene zove hitno u vladu na sastanak. Sljedeći je mail gospođe Dalić (24.2.) i ona kaže da vlasnička struktura više neće biti takva. “

“U prvoj prezentaciju su Korunić i Borg grupa koji iduu da otmu Agrokor, da smisle priču o problemu. Imamo gospodina Plenkovića koji disciplinirano sluša Korunića i ove mene na sastanak i gospođu Dalić. Borg grupa je odradila svoj posao. Gđa Dalić je od prvog dana rekla da ja više neću biti vlasnik.”

Rekao je i kako je jedino premijer Plenković znao tko će biti novi vlasnik Agrokora. – Oni su nama skinuli rejting 1.12. iz razloga da bi mogli raditi ovo što su radili – rekao je Todorić.

“Tu piše ako ne pristanem na ucjenu i ne predam im firmu oni će donijeti zakon. Oni meni vele da će raditi zakon lex Agrokor. To su toliko osmišljene i ciljano napravljene stvari. Kako Borg grupa može kazati da će oni napraviti nekakav zakon. Kako oni to mogu? Ali jesu Gđa Dalić rekla je da je Plenković predsjedao i bio na svim sastancima, a isto je rekao i gospodin Ramljak.”

Komentari