Todorić: Krivično prijavljujem Zdravka Marića i Tončija Korunića, evo zašto

Facebook

Dugo ga nije bilo u javnosti, a u subotu je nekadašnji vlasnik Agrokora Ivica Todorić najavio kaznenu prijavu protiv Zdravka Marića i Tončija Korunića. Najavu je objavio na Facebooku.

Njegov post objavljujemo u cijelosti.

“KRIVIČNO PRIJAVLJUJEM Z.MARIĆA I T.KORUNIĆA

U iskazu M. Dalić USKOK-u od 12.lipnja 2018 g. između ostaloga Dalić je kratko i jasno izjavila kako je Z .Marić predložio za člana ‘grupe BORG’ Tončija KORUNIĆA:
„….a niti sa TD Agrokor d.d. Zdravko Marić predložio je Tončija Korunića …..“.
Tonči Korunić je suvlasnik i Managing Director u InterCapital Croatia, kompanije koja trguje dionicama članica grupe Agrokor. Što Z. Marić precizno znade i svjesno mu daje povlaštenu informaciju o Agrokoru za koju ni ja kao vlasnik ne znam. K tome Z. Marić je ministar Financija RH.
Poštovani ovo je teško krivično djelo.
Korunić prihvaća ponudu i zajedno sa Z. Marićem sada kreće dalje u kriminal?
Sada T. Korunić postaje aktivan i šalje čitav niz kriminalnih mailova, a ministra RH oslovljava sa „ZDRAVKO“, značajno prijateljstvo! Između ostaloga u mailu od 24.02.2017 g. traži povjerljive podatke od Z. Marića. Ovo je vrh kriminala. Ovo nije za Povjerenstvo, ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera. Obojica i Z. Marić i T. Korunić istoga momenta bi u pravnoj državi bili u zatvoru”, napisao je Todorić na Facebooku.



Komentari