‘TO SI PITAJTE MAMU’ Čačić se nije očitovao reviziji o pola milijuna kuna utrošenih na reprezentaciju

Srdjan Vrancic / CROPIX

Državna revizija pročešljala je poslovanje Varaždinske županije. U svom izvješću su otkrili da je na ime reprezentacije utrošeno 530.873 kune, a od tog novca je 366.860 kuna potrošeno na ugostiteljske usluge.

Međutim, nije jasno s kim su se to Čačić i suradnici družili i radi li se uopće o poslovnim sastancima, piše Jutarnji.

Kako je nedostajalo informacija, Revizija je zaključila da je upitna opravdanost takvih troškova. Nezadovoljni su bili i kad je riječ o načinu na koji je županijska uprava bilježila informacije o dobrom dijelu službenih putovanja.

Revizija je otkrila da je za dobar dio putnih naloga nemarna županijska uprava, po inerciji, upisivala samo informaciju “sastanak”, ne navodeći pritom s kim se i u koju svrhu održavao, a za dio putovanja nedostajalo je čak i izvješće sa službenog puta. Manjkava je i evidencija o korištenju vozila.



‘Nemaju pravo ispitivati župane’

Župan Radimir Čačić je reagirao na opomenu revizije.

“Ukratko, lijepo sam im rekao da sve to što ih zanima fino pitaju svoju mamu, s obzirom na to da mene ne smiju”, rekao je Čačić u telefonskom razgovoru.

Tvrdi kako prema službenoj praksi on i dužnosnici nemaju obavezu polagati račune Državnoj reviziji, već isključivo glasačima.

Državna revizija nema pravo ispitivati s kim se župan i njegovi zamjenici nalaze, o čemu međusobno razgovaramo i koji su bili motivi naših nalaženja, a posebno nije zabilježeno da bi ta ista Revizija, na temelju ovih podataka, procjenjivala jesu li naši sastanci bili opravdani ili ne”, izjavio je Čačić.

Na pitanje kome župan treba polagati račune ako ne Državnoj reviziji Čačić je odgovorio “nikome osim Županijskoj skupštini”.

Ni vama ne namjeravam reći na koga sam i zašto potrošio taj novac“, kaže Čačić za Jutarnji.

Komentari