Tko je ubio i zapalio Francuza koji je u zadnji tren prije zatvaranja granica ušao u Hrvatsku

Ilustracija

Djelomično karbonizirano tijelo prestravilo je u četvrtak 20. ožujka muškarca koji se zaputio u šumu na području Gornjeg Jelenja.

Nazvao je policiju pokušavajući im objasniti gdje se nalazi i kako doći do šume na širem području Gornjeg Jelenja koja se sada vodi kao mjesto zločina koji u suradnji s Interpolom pokušavaju razriješiti riječki kriminalisti. I tko zna koliko bi dugo još bilo skriveno u šumi da na njega nije nabasao slučajni šetač koji se možda zaputio u berbu medvjeđeg luka ili naprosto otišao iskoristiti dan kako bi u šetnji bio dovoljno daleko da ne uhvati koronu.

Interpol

On je zasad jedina osoba koja je svjedok pronalaska tijela muškarca koji sasvim sigurno nije neplanirano skončao život u šumi kod Gornjeg Jelenja. Njegov egzekutor ili više njih ubili su ga i zapalili vjerujući da će gusta šuma kod Gornjeg Jelenja zauvijek prikriti njihov zločin.

Ubijenog muškarca je riječka policija u suradnji s Interpolom identificirala kao francuskog državljanina. Iako rade u otežanim uvjetima, stručnjaci riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku uspjeli su ustanoviti način na koji je umro, a kako smo neslužbeno doznali, ne radi se ni o vatrenom oružju, ni o nanošenju ozljeda tupotvrdim predmetom.



Iako je policija detaljno pretražila šire područje, nije pronađeno nikakvo sredstvo izvršenja zločina. No, način na koji je ubijen stranac policija u istrazi čuva kao zmija noge.

Ono što je zasad isključeno jest da se radi o migrantu ili osobi koja bi se mogla dovoditi u vezu s trgovinom ljudima ili drogom. O čemu je zapravo riječ, još je uvijek veliki misterij. U međuvremenu je ustanovljeno kada je i gdje stranac koji je postao žrtva teškog ubojstva ušao u Hrvatsku, a riječ je o kopnenom graničnom prijelazu.

S kim se sastao i zbog čega je u posljednjem trenutku prije zatvaranja granica ušao u Hrvatsku još uvijek su pitanja na koja policija traži odgovor.

Zasad je policija samo objavila šture informacije da je riječ o nasilnoj smrti i da je muškarac žrtva kaznenog djela te navode da se nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica o ubojstvu.

Istraga

Kako kažu neki naši sugovornici, policiji predstoji višemjesečna istraga u kojoj bi trebala rasvijetliti motiv i pronaći počinitelje ovog okrutnog zločina. Istraga bi također trebala odgovoriti na pitanja je li riječ o obračunu među pripadnicima međunarodnog organiziranog kriminala ili možda o nekom banalnom motivu.

U interesu istrage i policija i Državno odvjetništvo zasad ne izlaze s podacima o državljanstvu ubijenog, njegovu godištu i okolnostima zločina, nego kažu da će o tome obavijestiti javnost kad kriminalističko istraživanje bude dovršeno, piše Jutarnji list.

Komentari