Tko je suučesnik koji je s ubojicom iz Malog Lošinja kobne noći provalio u tri stana?

Facebook

Branko Rafajac, osumnjičeni za ubojstvo 16-godišnje djevojke u Malom Lošinju, zadržan je u subotu u jednomjesečnom istražnom zatvoru, odlučila je sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Helena Randić.

Istražni zatvor je određen po više osnova, zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ponavljanja djela, ali i posebno teških okolnosti počinjenja ovog kažnjivog djela, a to se odnosi na način počinjenja, osobu žrtve i posljedičnu uznemirenost javnosti, kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen. Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci tereti Branka Rafajca za teško ubojstvo.

Četrdesetjednogodišnjeg Branka Rafajca se sumnjiči da je u petak ujutro, malo iza 6 sati u zgradi u Malom Lošinju napao djevojku i njenu majku, nanijevši djevojci teške ozljede nožem. Majka se ujutro spremala za posao, a djevojka za školu, kada ih je Rafajec napao u dvorištu zgrade u kojoj su stanovale. Unatoč brzoj intervenciji liječničke pomoći, 16-godišnja djevojka je zbog težine ozljeda umrla na mjestu napada. Kako su u izjavama za medije naveli majka i otac ubijene 16-godišnje djevojke, Rafajac i ta obitelj nisu se poznavali. Rafajac je rodom iz Osijeka, a već nekoliko godina živi u Malom Lošinju.

Od ranije poznat policiji

Kako je objavljeno u medijima, policija ga već poznaje zbog niza kaznenih djela i prekršaja. Evidentiran je zbog obiteljskog nasilja, posjedovanje droge i remećenje javnog reda i mira. Godine 2018. bio je na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab.



U Malom Lošinju svi se pitaju tko je bila osoba koja je, zajedno s ubojicom, prema izjavama svjedoka, provalila u ukupno tri stana u zgradi u kojoj je Rafajac živio, pri čemu, kako kažu mještani, ništa nije bilo ukradeno, nego su samo ispreturane stvari u stanovima.

“Nadamo se da će ga policija uskoro identificirati i privesti, jer krug mogućih supočinitelja nije velik, kao ni krug osoba s kojima se on družio. Sad se po gradu svašta priča, ima svakakvih teorija i verzija tko bi to mogao biti, ali službeno se još ne zna ništa. Po svemu što smo čuli, izgleda da je ubojica bio pijan, nakon cijele noći provedene u kafićima, a vjerojatno i drogiran te potpuno izgubljen, jer je po susjedstvu tražio svoju bivšu partnericu. U tom svom mahnitom pohodu, nažalost je došao i do kuće nesretne djevojke”, kažu sugovornici, a piše Novi list.

Komentari