Tko je novi kandidat za potpredsjednika HDZ-a? Kipar Kujundžić najavio kandidaturu

Admir Buljubasic / CROPIX

Ivan Kujundžić, bivši zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, u četvrtak je najavio kandidaturu za poptredsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima koji će se održati 15. ožujka. Članstvo HDZ-a pozvao je da biraju one koji jamče zajedništvo.

Politički put

Kujundžić se još 2012. godine natjecao za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, no pobjedu je tada odnio Andrija Mikulić.

U travnju prošle godine Kujundžić je došao u skupštinske klupe umjesto dotadašnjeg predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Andrije Mikulića.

Nakon što je podržao Demogarfsku strategiju Grada Zagreba protivno volji skupštinskih HDZ-ovaca, Kujundžić je dao je ostavku na mjesto zastupnika te stranke u Gradskoj skupštini. Do razlaza sa zagrebačkim HDZ-om došlo je zbog nesuglasica s Mikulićem.



“Od samog izbora za predsjednika Kluba nije se dogodio niti jedan pozitivni trenutak ili razgovor oko novog konstituiranja našeg Kluba. Naprotiv, samo destrukcija i pokušaji difamiranja mog izbora, a time i nepoštivanja najvišeg političkog tijela Gradskog odbora HDZ-a kao i mene osobno, izabranog na tu funkciju”, rekao je Kujundžić u studenom.

Dok je bio zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini tražio je da se HDZ-u vrati politički subjektivitet te da bude partner ‘u punini’, odnosno da sudjeluje u oblikovanju gradske politike.

“Na žalost, HDZ je bio osuđen biti ‘smokvin list’ u Gradskoj skupštini i glasali smo za ono što nam se serviralo i što je netko drugi osmislio i oblikovao. Pokušao sam apelirati u Gradskom odboru HDZ-a da se redefiniraju ti odnosi na razini grada i da budemo ravnopravni partneri i sudjelujemo u kreiranju politike, a ne da samo izglasavamo nečije ideje bez obzira koliko su one kvalitetne ili ne”, rekao je Kujundžić za Direktno.hr.

Istaknuo je kako HDZ nije sudjelovao niti u izradi GUP-a nego bi opet trebao poslužiti samo kao glasačka mašinerija.

Umjetnička djela

Akademski kipar iz Ivanbegovine poznat je kao tvorac monumentalnog spomenika dr. Franji Tuđmanu.

Kujundžić je autor brojnih djela u crkvama i javnim prostorima. Osim kipa dr. Franje Tuđmana, autor je i kipa Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici i poprsja Brune Bušića te multimedijalnog projekta Prvi hrvatski Sabor koji je izveo 1996. na Duvanjskom polju te Vukovarskog rekvijema.

Novi kandidat za potpredsjednika HDZ-a može se pohvaliti i odličjem za zasluge iz područje stvaralaštva u kulturi. Odlikovan je od predsjednika Franje Tuđmana najvišim odličjem, Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Ivan Kujundžić najavio je kandidaturu na mjesto potpredsjednika na unutarstranačkim izborima u HDZ-u

Komentari