Tko je moćni HNS-ovac iz Uprave HEP-a koji je pomogao Josipi Rimac uhljebiti sestru?

Istraga protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac u ponedjeljak je proširena i na jednog od članova Uprave HEP-a – Sašu Dujmića. Potvrda te informacije stiže iz više izvora.

USKOK sumnja da je Dujmić sredio posao na neodređeno Biserki Vujić, sestri Josipe Rimac. U Elektri Šibenik dobila je ugovor na neodređeno, za što je Dujmić osobno dao suglasnost. Istražitelji tvrde kako za produljenje ugovora gospođi Vujić nije bilo uvjeta.

Tko je moćni HNS-ovac u upravi HEP-a?

Saša Dujmić je član Hrvatske narodne stranke (HNS). U prosincu prošle godine izabran je za predsjednika splitske podružnice HNS-a. Danas u HNS-u širenje istrage na njega ne žele komentirati, jer nisu dobili nikakvu informaciju o tome. HEP također nema komentara o  osumnjičenom članu Uprave.

U HEP je Dujmić stigao u kvoti HNS-a, kao koalicijskog partnera HDZ-a u aktualnoj vladi. U toj upravi zadužen je za HEP – Operatera distribucijskog sustava, tvrtku iz HEP-ovog sustava. Ranije je, prema javno dostupnim podacima, radio u Elektrodalmaciji Split. Zaposlio se tamo 1996. kao inženjer da bi 2012. dogurao do funkcije direktora.



Iskoristila funkciju kako bi uhljebila sestru

Baš njega, kako tvrdi USKOK, Josipa Rimac kontaktirala je u siječnju ove godine ne bi li urgirala za svoju sestru. Budući da je Elektra Šibenik, gdje je njezina sestra bila zaposlena na određeno vrijeme upravo u ingerenciji HEP ODS-a tako je ovaj HNS-ovac, koalicijski partner njezinog HDZ-a, dobio poziv državne tajnice Ministarstva uprave. Svojim autoritetom tražila je da njezina sestra dobije posao, a Dujmić je za to osobno potpisao suglasnost.

Zbog ovog poteza Dujmić je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti, dok se Josipi Rimac na teret stavlja trgovanje utjecajem, piše Telegram.

Komentari