Tko je mladić koji je upucao policajca na Markovom trgu? Nije često objavljivao na društvenim mrežama, ali neke su objave zabrinjavajuće

Facebook

Danijel Bezuk (22), koji je u ponedjeljak ujutro hicima iz automatskog oružja ranio policajca na Markovu trgu, objavio je prije samoubojstva poruku na društvenim mrežama u kojoj je poručio da je ”dosta bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti”.

Uvidom u Facebook profil mladića iz Kutine vidljivo je da nije često objavljivao na društvenim mrežama, a njegova pretposljednja objava datira sa zagrebačkog Adventa s početka siječnja 2019. Bezuk je u toj objavi priložio svoju fotografiju s Trga bana Jelačića te je zapisao ”turist u svojoj državi”.

Mladić je početkom studenoga 2018. objavio fotografiju na kojoj stoji ispred spomenika poginulim braniteljima u Bogdanovcima. Na fotografiji je odjeven u majicu s obilježjima HOS-a i navijačke skupine Bad Blue Boys s natpisom ”Za sve one kojih nema”, dok je uz fotografiju zapisao ”zapalit ću svijeću, molit ću do jutra, za zdrav razum i bolje sutra”.

Bezuk je iste godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti na društvenim mrežama objavio svoju fotografiju snimljenu prije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Glini koju je popratio citatom iz Thompsonove pjesme ”rastjerajmo tamu da nam jutra svanu”.


“Da sam jedan od njih, da skidam Srbe”

U objavi iz srpnja 2018. poručio je da će hrvatska nogometna vrsta igrati u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Uz objavu je priložio videosnimku bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u kojem ona zaključuje da će ”Hrvatska biti najrazvijenija država Europske unije”, a koju je popratio komentarom ”barem nas nisi lagala i prešla kao budale”.

Mladić je sredinom srpnja 2018. zapisao da je ”i dalje Hrvat, hvala vam na borbenosti”, dok je u veljači iste godine objavio fotografiju na kojoj drži kovanice, a koju je popratio komentarom ”od plaće kupio sam hlače i ostalo mi za žvakače”.

U veljači 2018. je objavio svoju fotografiju na kojoj pozira odjeven u zimsku kamuflažnu odoru, dok u ruci drži model snajperske puške izrađen od drveta. Bezuk je uz tu fotografiju zapisao da je na njoj prikazan pripadnik ”Belih orlova na braniku otadžbine” koju smatra ”jednom od najzaštićenijih vrsta u Republici Hrvatskoj”.

Bezuk je ranijih godina na društvenim mrežama objavljivao snimke pjesama Marka Perkovića Thompsona, Miroslava Škore i Mate Miše Kovača, ali i snimke testiranja snajperskih pušaka i teških strojnica.

Na jednoj od snimaka testiranja snajeprske puške zapisao je ”da sam jedan od njih, da skidam Srbe”. Na Bezukovoj Facebook naslovnici stoji fotografija iz filma ‘Put rata’ redatelja Stevena Spielberga.

Ovo je napadač koji je pred Banskim dvorima upucao policajca

Komentari