TKO JE IZGUBIO KRALJEVSKOG PITONA? Nedavno se presvukao pa mu je koža uredna i sjajna, možda ga vlasnik ne može prepoznati

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Neobična situacija dogodila se u petak navečer u zagrebačkoj Dubravi. Naime, u dvorište kuće jedne obitelji u Trnavi dogmizao je, ni manje ni više nego – kraljevski piton! Obitelj je odmah nazvala Centar 112, ali su im rekli da nazovu Azil Dumovec.  

Terenska ekipa uhvatila je egzotičnu zmiju, a veterinar potvrdio kako je riječ o njegovanom kućnom ljubimcu.

Iz Dumovca traže vlasnika kraljevskog pitona koji je možda i danima gmizao po susjedstvu.

Objavljujemo njihov post na Facebooku.



“Neobična intervencija u Dubravi!
Sinoć smo preko Centra 112 dobili poziv jedne obitelji iz Trnave da im je kraj kuće piton. Odmah smo primili i fotografiju koja je potvrdila da je riječ o kraljevskom pitonu.
Kolega iz terenske ekipe brzo je preuzeo zmiju. Ljudi su objasnili da je piton dogmizao najvjerojatnije iz susjednog dvorišta čiji su vlasnici trenutačno na moru. Iako ih je egzotična zmija iznenadila, pazili su na nju do našeg dolaska i pomagali oko njezina hvatanja.
Odakle je piton, za sada je nepoznanica. Budući da su dani topli, a ni noći nisu hladne, zmija je izvan terarija možda i nekoliko dana.
Veterinar u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba jutros je temeljito pregledao pitona te utvrdio da je riječ o odrasloj, zdravoj jedinci o kojoj se netko dobro brinuo. Piton se nedavno presvukao, pa mu je koža uredna i sjajna.
Znate li čiji je?”, napisali su na Facebooku iz Azila Dumovec.

Komentari