Tko je bio Tedi Slamić, šibenski poduzetnik koji je ubijen u Vodicama?!

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ubijeni šibenski poduzetnik Tedi Slamić bio je izvršni direktor trgovačkog poduzeća Djelo, osnovanog 1990. godine sa sjedištem u Unešću. Trgovački lanac Djelo najveći broj trgovina ima u Šibensko-kninskoj županiji, a uglavnom posluje u Šibeniku.

Tedijev otac Joso, ujedno i osnivač kompanije, bio je pukovnik Hrvatske vojske i zamjenik zapovjednika slavne šibenske 113. brigade, Ivana Bačića. Kada se Joso rastao od Tedijeve majke, poslovanje i vođenje tvrtke prepustio je sinu.

Otac i stric su se istaknuli u Domovinskom ratu

Tedijev stric Dane živio je u Njemačkoj, a po povratku kupio je hotel Borovnik u Tisnom, gdje je Tedi planirao izgraditi, odnosno urediti, hotel Stara škola.

“Tedija sam poznavao kao korektnog i vrlo poduzetnog čovjeka. Upravo smo prije tri dana imali dogovor oko konačnog uređenja tog hotelskog zdanja, kad sam na portalu pročitao strašnu vijest”, rekao je Ivan Klarin, načelnik općine Tisno i bivši saborski zastupnik SDP-a.



“Tedi je prema vani možda djelovao samo kao tvrd, poduzetan čovjek, ali je zapravo bio nježan otac, obiteljski čovjek. Moja unučad se stalno igrala s njegovo dvoje djece. U njegovu stanu ili kod moga sina Zorana”, rekao je Maksim Roman, prosvjetni radnik i utemeljitelj Centra za rehabilitaciju obitelj Roman za Slobodnu Dalmaciju.

Komentari