Tko će vladati Splitom? HRejting: Vuco najmanje poželjan gradonačelnik

screenshot

I večeras nastavljamo s našim HRejtingom. Protekla dva dana vidjeli smo kako stoje kandidati u utrkama za Zagreb i Osijek. Večeras je na redu Split. Istraživanje je provedeno od 6. do 7. svibnja na uzorku od 600 ispitanika. Statistička pogreška iznosi +/-3,99% uz razinu pouzdanosti od 95%.

Kako stvari stoje, politička bitka za Split je uz onu zagrebačku, najzanimljivija na ovim lokalnim izborima.

Bitka u gradu koji dosad na izborima nikad nikomu nije dao drugu šansu, odnosno dva mandata zaredom, mnogo je neizvjesnija od bitke za Zagreb. Pogotovo u 2. krugu.

No da bi se došlo do tog drugog, logično, treba proći prvi u kojem trenutačno najbolje stoji HDZ-ov Vice Mihanović s 23,2% potpore. Uzme li se u obzir statistička pogreška HRejtinga, mogućnost prelaska u sljedeći ujedno i završni krug natjecanja imaju dvojica kandidata.



Najizgledniji je Ivica Puljak koji je na 16,1%. Dva posto za njim zaostaje Željko Kerum (14,1%). Kad bi u ova posljednja dva dana kampanje nekim čudom uspjeli pridobiti neodlučne Splićane kojih je trenutačno 9,3%, isključiti iz nastavka natjecanja, ne bi se moglo ni SDP-ova Antu Franića (11,5%), ni kandidata zeleno-lijevog bloka Jakova Prkića (7,9%).

Nestranačku Branku Ramljak (6,0%) ni neodlučni, prema anketi, ne mogu progurati u drugi krug.

Iz kojega su Splićani već u startu izbacili kandidate Mosta i Domovinskog pokreta. To su Ivica Grković (3,6%) odnosno Nansi Ivanišević (3,5%) koji osvajaju oko 3,5%.

Još manje od toga dobivaju HSLS-ov Zdeslav Benzon (2,4%) te kandidat desnice Mario Popović (1,6%). Siniša Vuco (0,8%) Splićanima je najmanje poželjan gradonačelnik, što ujedno znači i velik HSS-ov promašaj, piše Vijesti.hrt.hr

Komentari