Tko će od istaknutih članova HDZ-a podržati trojac Kovač-Penava-Stier?

Zeljko Puhovski / CROPIX

Miro Kovač najavio je kandidaturu za predsjednika HDZ-a, a podržali su ga Davor Ivo Stier i Ivan Penava. Cilj im je približiti HDZ politici prvog predjsednika države, Franji Tuđmana.

Saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević mogao bi biti među prvim HDZ-ovim dužnosnicima koji će javno, već idućeg tjedna, dati podršku timu Kovač-Penava-Stier.

Upućeni tvrde kako zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić već neko vrijeme aktivno radi na promociji bloka koji će se suprostaviti Plenkoviću i njegovoj ekipi.

“Iznenadilo me to što se Stier odlučio kandidirati za potpredsjednika stranke, očekivao sam da će on biti kandidat za novog šefa HDZ-a jer mislim da bi on imao veće šanse u borbi protiv Plenkovića nego što to ima Kovač. To što je ta grupa za frontmena odabrala Kovača upućuje na zaključak da Brkić igra jako veliku ulogu. Pouzdano znam da im pomaže logistički i infrastrukturno, a očito ih i koordinira. To što se u subotu nije pojavio s njima na konferenciji za novinare uopće me ne čudi, s obzirom na to da bi im javnim pojavljivanjem više štetio nego koristio”, tvrdi izvor Jutarnjeg lista.



Komentari