Tisuću maskiranih na 6. Pulskom karnevalu

Čak 27 skupina s područja Istre, Kvarnera i Slovenije, gotovo 900 maskiranih osoba i osam alegorijskih kola te deset konja prošlo je u subotu ulicama grada Pule u sklopu tradicionalnog 6. po redu Pulskog karnevala.

Karneval je ove godine u povorci okupio maškare iz cijele Istre, Crikvenice, Viškova, Rijeke, Mošćeničke Drage te Izole i Ptuja iz Slovenije.

Karnevalsku povorku predvodile su pulske mažoretkinje i Puhački gradski orkestar Pule, a središnje predstavljanje maskiranih skupina održano je kao i prošlih godina, ispred Arene i na Trgu Portarata.

Šarenilo boja, klaunovi, zvončari, super junaci i princeze bili su danas dio 6. Pulskog karnevala koji svake godine postaje sve bolji, zanimljiviji i raznovrsniji, a maškare okupljene u Karnevalskoj grupi Veli Vrh-Valmade, već su ranije preuzele ključeve grada. Na Portarati predstavili su se s temom globalnog zagađenja. Djecu su pak najviše oduševili šareni trolovi, a već poznati zvončari svojim prepoznatljivim plesom pobrali najveći pljesak prisutnih građana.



Inače, oganizatori 6. pulskog karnevala su Grad Pula, Turistička zajednica Pule, Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine te Karnevalska grupa Veli Vrh-Valmade, a maškare će Pulom vladati sve do 25. veljače, kada će se spaliti Pusta na Velom Vrhu.

 

Komentari