TIPIČNA HDZ-OVSKA POSLA Vladinu genijalnu mjeru iskoristila je čak jedna osoba

GLAS je u petak prozvao Vladu za izostanak demografske politike, ocijenivši da je njezina mjera za povratak iseljenika “Biram Hrvatsku” osuđena na propast, o čemu govori i podatak da ju je do sada iskoristio jedan iseljenik.

“Vladinu genijalnu mjeru kojom namjerava vratiti iseljenike s 200.000 kuna jednokratne naknade u mjesec dana iskoristila je čak jedna osoba”, ističe GLAS u priopćenju ocjenjujući da Vlada nema nikakvu demografsku politiku, ideju ili plan kako riješiti problem iseljavanja i nedostatka radne snage.

To potvrđuje, ističe GLAS, i “katastrofalna politika oporezivanja građana koji su na privremenom radu u nekoj od EU-ovih članica”.

Dohodak se oporezuje prema rigidnim i vrlo dvojbenim pravilima koja rezidentima smatraju i one koji su odjavili prebivalište ili boravište u Hrvatskoj i prijavili ga negdje drugdje, a ovdje imaju stan u vlasništvu ili im prebivalište u Hrvatskoj i dalje ima uža obitelj.



Umjesto da sve olakša, pojednostavi i rastereti dohodak koliko god je moguće, Vlada radi upravo suprotno. Aktualnim mjerama svima šalje jasnu poruku – iselite se što prije i nemojte zaboraviti povesti sa sobom obitelj i prodati sve što ovdje imate.

“A onda kad im otme gomilu novca i konačno ih otjera, Vlada će im ponuditi 200.000 kuna da se vrate. Tipična HDZ-ovska posla”, poručuje GLAS.

Komentari