Tinejdžerica (16) okrivljena za nasilničko ponašanje jer je vikala na očuha

Ilustracija Foto: MUP

Tinejdžerica (16) i njezin očuh (40) iz Podravine završili su na sudu nakon svađe zbog čuvanja dvoje male djece u kući u Ludbregu.

Incident se dogodio lani u kolovozu, javlja Danica.hr.

Pokćerka je bila prvookrivljena u postupku zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. Sve je počelo kad je očuh otišao u gradu i rekao da će se brzo vratiti, pa je kasnio, a učenici se žurilo van s društvom. No, kako joj je majka bila na poslu, morala je čuvati male sestre u kući.

“Telefonom je nazvala očuha te ga počela vrijeđati govoreći mu: Mario, je… ti pas mater, da ti je… pas mater, tebi treba sat i pol da kupiš kruha! To ga je uznemirilo”, stoji u presudi.



Maloljetnici je izrečen sudski ukor uz upozorenje da je “njezino ponašanje društveno neprihvatljivo i štetno te da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može izreći teža sankcija”. Učenica je je u siječnju lani već bila osuđena za nasilničko ponašanje u obitelji.

Mario je pak kriv jer je nakon toga “otišao na radno mjesto supruge gdje je počeo vikati i galamiti na nju, vrijeđajući ju i govoreći: Je… ti bok mater, pripazi si na dijete! To je kod iste izazvalo osjećaj uznemirenosti”. Mario je kažnjen sa 600 kuna.

Komentari