Tinejdžer dobio posao obnove Petrinje od milijun kuna. Naravno, bez javnog natječaja!

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kiddo je u engleskom jeziku naziv iz milja za dječaka ili dijete. Ali u Petrinji je tvrtka KI i DO, koju vodi tek punoljetni Kristian Prpić, upravo dobila posao od 998.000 kuna.

Tvrtka je upisana u sudski registar, što je pretpostavka da može poslovati, u drugoj polovici siječnja. A već u veljači je Grad Petrinja objavio da je toj tvrtki dodijeljen posao popravaka ili zamjene dimnjaka, zabatnih zidova, krovišta i dizala u petrinjskom naselju Mošćenica.

Tvrtka ima temeljni kapital od tek 10 kuna, nisu nam odgovorili imaju li zaposlenih i koliko. Gradonačelnik Dumbović obrazložio je dodjelu iznimnom hitnošću, tako da nije bilo ne samo javnog natječaja, nego nisu ni pozvane još neke tvrtke da daju svoju ponudu za taj posao.

I još jedan detalj. Grad je objavio i da je na isti način dodijelio posao i tvrtki Pet plus gradnja. Ali oni dimnjake i krovišta trebaju popraviti u 14 petrinjskih naselja za cijenu jedva veću od dva milijuna kuna. KI i DO je dobio gotovo milijun kuna za jedno naselje.



I tvrtka Pet plus gradnja, koja inače dobiva niz poslova s Gradom, ovaj unosni posao na obnovi dobila je direktnom pogodbom, te i tu ima spornih elemenata, piše 24 sata.

Komentari