Teta djevojčice brani brata: Ona se protivila da neće na hitnu; Baka: Ja da sam znala da je ona moju unuku toliko tukla, ja bih joj slomila ruku

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Teta dvogodišnje djevojčice koja je nakon posljedica teškog fizičkog zlostavljanja preminula u zagrebačkoj Klaićevoj, sestra oca malene kojem je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, za Dnevnik.hr otkrila je kako je baka djevojčice obavještavala centar za socijalnu skrb te tvrdila kako majka, 24-godišnjakinja koja je inače i prvookrivljena zbog teškog ozljeđivanja, nije podobna za brigu o djetetu.

Otac je, govori njegova sestra, ionako više bio odsutan nego je bio doma, a kaže i kako su se čuli. On ju je naime informirao o samom slučaju. Govori kako je jako plakao i tvrdio sljedeće: “Nisam ništa svom djetetu napravio kao ni jedan roditelj koji ne bi. Ne znam što se događalo, nisam bio u kući i svi susjedi to znaju”, govori ona.

“U tom trenu kad je maloj pozlilo, on se nije nalazio u kući, nije znao što se događa. I ona se protivila da neće na hitnu, neće na hitnu, neće na hitnu, ona će završiti u zatvoru”, dodaje potom.

Stanje u obitelji

Smatra kako je malena 24-godišnjakinji uvijek bila višak. “Ona je to dijete sama predala, to zna i socijalna i svi znaju, ona je sama predala to dijete”, rekla je.



Upitana o dolascima Centra za socijalnu skrb, tvrdi kako su dolazili jednom u mjesecu.

“Sad zadnji put je dok je majka prijavila, znači negdje petak, ja mislim, četvrtak ili petak kad je majka prijavila izašli su van. Mala je išla u utorak psihologu, u tome vrijeme je tamo i povraćala i u srijedu ujutro se desilo to kobno”, prisjeća se.

Podsjetimo, oca i majku djevojčice tereti se za četiri kaznena djela povrede prava djeteta, a majku se dodatno tereti za teško ozljeđivanje. Trenutno su smješteni u istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Preostalih dvoje djece predano je udomiteljskim obiteljima dok o najstarijoj kćeri skrbi baka.

Baka preminule djevojčice optužila majku da je pokrivala ozljede djetetu

Baka preminule djevojčice tvrdi da je majka prekrivala ozljede.

”Šminkom, sjenilo. Ja vidim, ja nisam ni primijetila da je dijete imalo plavetnilo ispod očiju. Što da ja vama kažem? Što ja vama na to imam reći? Nije mi dala unuku, ja sam išla u Centar. Čim sam vidjela prvu masnicu na mojoj unuci, ja sam otišla u Centar, prijavila sam je”, kazala je baka.

O prijavi Centru kaže kako je to učinila anonimno.

“A nema veze, je l’ ja rekla ime ili ja prijavila anonimno, to je nasilje nad djetetom. Oni su došli. Ja sam rekla da dijete ima modrice. Drugi dan je došla gospođa koja je bila u nadzoru. Kaže dijete je spavalo. Da ona po zakonu nije smjela skidati dijete”, rekla je baka.

“Ja sam otišla u četvrtak i rekla sam: ‘Molim vas sad sam došla i neću više doći, nemojte reći da sam ja bila. Maloj opada kosa, mala sva je po vratu izgrebana, mala je plava, mala jednostavno, kako da vam kažem, utučena. Molim vas, spašavajte dijete!”’ Zašto ste dijete uzeli iz obitelji? Molim vas, spašavajte dok nije kasno, ona nju maltretira.

U utorak su bili kod psihologa u Centru, ona je kažem, povratila tamo. Ona je rekla da je viroza, majka. Gospođa rekla da je vodi doktoru. U srijedu, a u srijedu se desilo to šta se desilo. Sam dragi Bog zna… Ja da sam znala da je ona moju unuku toliko tukla, ja bih joj slomila ruku”, shrvano je rekla baka.

Komentari