Testirana i Plenkovićeva obitelj te svi suradnici, negativni su

Goran Mehkek / CROPIX

Uz premijera Andreja Plenkovića, koji je triput testiran na koronavirus, negativna je i njegova obitelj i svi suradnici, piše u srijedu Večernji list.

Mora li premijer zbog kontakta s Novakom Đokovićem u izolaciju glavna je tema u javnosti od kada se saznalo da je prvi tenisač svijeta pozitivan na koronavirus. Dok ga jedni prozivaju da riskira svoje i tuđe zdravlje, struka ipak kaže kako Plenković ne ugrožava nikoga jer nije bio u bliskom kontaktu s Novakom Đokovićem, navodi dnevnik.

U intervjuu za Večernji list premijer je kazao da se u pandemiji testirao po treći put kada se otkrilo da je pozitivan Dimitrov, jedan od tenisača koji je gostovao na zadarskom turniru, pa dvojica trenera, a potom i Novak Đoković.

Plenković je otkrio kako se testirala cijela njegova obitelj i svi suradnici te da su svi negativni.



“Ja imam toliko iskustva u komuniciranju s ljudima, a u ovom kontekstu COVID-19 jako dobro pazim i znam što radim, tako da s te strane nema nikakvog straha. A ovi iz oporbe mogu lamentirati koliko god hoće. Jedino su bitne preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, tj. epidemiologa. Nadridoktori mi neće govoriti što ću raditi, to je sigurno”, dodao je Plenković.

Ponovio je da je Hrvatska pobijedila COVID-19 u prvom valu restriktivnim mjerama, propusnicama i fizičkom distancom.

“Imali smo rapidno smanjenu brzinu zaraze, mi smo je usporili. To je bio cijeli cilj. Plus, ukupan broj ljudi koji je bio zaražen je bio ukupno mali. Nažalost, imali smo više od sto naših preminulih sugrađana, međutim gledano komparativno mi smo s ovim brojevima među top tri zemlje Europske unije koje imaju najmanji broj aktivnih slučajeva COVID-19 na milijun stanovnika”, rekao je Plenković.

Ustvrdio je i da reaktiviranje gospodarstva podrazumijeva i otvaranje granica. “Mi smo otvorili granice prema 10-ak članica Europske unije i prema nekim drugim zemljama iz susjedstva i došlo je do cirkulacije ljudi. Ono što smo uspjeli vidjeli ovih dana većina slučajeva gdje se pojavio COVID-19 odnosi se na dolazak virusa iz nekih drugih zemalja”, prenosi Večernji list.

U razgovoru za Večernji TV Plenković je izjavio i da “neće nitko treći doći u poziciju da postane premijer”, ističući da odbacuje sve ucjene Mosta i čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Komentari