TEŠKE BORBE SE NASTAVLJAJU! Ukrajinske snage žele “vratiti potpunu kontrolu” nad Sjeverodoneckom

Foto: Facebook

Ukrajinske snage žele “vratiti potpunu kontrolu” nad Sjeverodoneckom, strateški važnim gradom na istoku Ukrajine, gdje se nastavljaju ulične borbe, rekao je u subotu gradonačelnik toga grada Oleksandr Strjuk.

– Ruske snage su “ostvarile stanovit uspjeh, ušle su u grad, zauzele dobar dio njega i presjekle ga popola. No naši su se vojnici uspjeli pregrupirati i uspostaviti crtu obrane. Trenutačno činimo sve kako bismo vratili potpunu kontrolu Ukrajine” nad gradom, rekao je gradonačelnik Sjeverodonecka u razgovoru za televiziju objavljenom na službenom regionalnom Telegramu.

Rusko ministarstvo obrane je ranije tijekom dana priopćilo da se ukrajinske postrojbe povlače iz grada pošto su “pretrpjele velike gubitke u borbama za Sjeverodoneck (u više postrojba čak 90 posto ljudstva)” prema Lisičansku, obližnjem većem gradu.

– Stanje je dosta teško, činimo sve kako bismo potisnuli neprijatelja iz grada, ulične borbe se nastavljaju, praćene neprestanom topničkom paljbom, istaknuo je Strjuk. Naše oružane snage vjeruju da će uspjeti, dodao je.



– Nastavljaju se borbe za potpunu kontrolu nad Sjeverodoneckom, rekao je na svojoj tiskovnoj konferenciji glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga u subotu navečer, ne navodeći druge pojedinosti.

Ruske snage su rekle da žele u cijelosti kontrolirati rudni bazen Donbas koji obuhvaća Donecku i Luhansku oblast, koje su proruski separatisti uz pomoć Moskve djelomično zauzeli 2014.

Sjeverodoneck s obližnjim Lisičanskom, koji su oko 80 km udaljeni od upravnog područnog središta Kramatorska, presudni su za ostvarenje tog plana ruske vojske.

Komentari