Teška nesreća na autocesti kod Županje: Jedna osoba poginula, pet ozlijeđeno

MUP

Jedna je osoba poginula, a pet ih je ozlijeđeno u subotu rano ujutro na autocesti kod Velike Kopanice, izvijestili su iz slavonsko-brodske Policijske uprave.

Teška nesreća dogodila se oko 4,30 sati na autocesti A3, na južnom kolničkom traku, kod Velike Kopanice. Ozlijeđene osobe prevezene su u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu gdje im je pružena liječnička pomoć.

Do prometne nesreće je došlo jer je 57-godišnjak upravljajući osobnim automobilom švicarskih oznaka zbog nedržanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila udario u automobil pulskih oznaka koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 72-godišnjak.

Osobni automobil pulskih registracijskih oznaka je od siline udara odbačen unaprijed te je u nekontroliranom kretanju udario u dva stupića i zaštitnu odbojnu ogradu.



U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 52-godišnji državljanin Srbije, suvozač iz osobnog automobila švicarskih nacionalnih oznaka. Teško su ozlijeđeni 57-godišnji vozač i 59-godišnja putnica iz istog automobila. Iz osobnog automobila pulskih registracijskih oznaka teško je ozlijeđena 68-godišnja putnica, dok su lakše ozlijeđeni 73-godišnji vozač i 40-godišnja putnica.

Tijekom trajanja očevida policijski službenici su na dionici autoceste kod Velike Kopanice zatvorili promet, preusmjeravajući ga na čvor Velika Kopanica-Beravci-Gundinci-Babina Greda. Nakon završetka očevida u 9 sati, za promet je otvorena južna kolnička traka autoceste A3 kod Velike Kopanice.

Policijski službenici protiv 57-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu”, priopćila je policija, prenosi N1.

Komentari