Tek je došao u Sabor, a već ima problema s nekretninama: Evo kako je Mato Čičak livadu pretvorio u građevinsko zemljište

Screenshot

Mato Čičak, načelnik općine Rugvica, koji je uskočio u Sabor nakon uhićenja Dražena Barišića kako bi HDZ-u sačuvao minimalnu većinu, izmjenom prostornog plana koju je sam predložio pretvorio je svoja i tatina zemljišta iz livada u građevinske parcele, doznaje Telegram.

Mato Čičak je kao načelnik općine Rugvica predložio Općinskom vijeću izmjene prostornog plana. Kad je taj plan prošao, prenamijenio je svoje poljoprivredno zemljište u građevinsko, a profitirao je i njegov otac čije su tri parcele u Otoku Svibovskom prenamijenjene iz poljoprivrednih u građevinske, doznaje Telegram i tvrdi kako je Čičak prenamjenu za svoju parcelu zatražio tijekom 2018., samo godinu dana nakon što ju je kupio kao jeftino poljoprivredno zemljište.

Načelnik Mato Čičak općinskom je vijeću 2017. sugerirao da se prostorni plan treba izmijeniti pravdajući to, između ostaloga, velikim brojem zahtjeva za proširenje građevinskog područja i činjenicom poslovnoj zoni fali pristupnih cesta.

Vijeće je to 2018. godine jednoglasno odobrilo i objavilo obavijest svim zainteresiranima da podnesu zahtjeve za prenamjenu svojih zemljišta. Taj poziv potpisao je načelnik Mato Čičak.

A onda se građanin Čičak odazvao pozivu načelnika Čička i predložio da se njegova livada od 2619 četvornih metara prenamjeni iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište. Pozivu načelnika Čička odazvao se i tata Čičak. Za svoje tri parcele u obližnjem Otoku Svibovskom, gdje je i njegova tvrtka Jur-trans. I te su parcele prenamijenjene u građevinsko zemljište.

Mato Čičak smatra da nije u sukobu interesa.

“Zahtjeve za izmjene prostornog plana razmatra stručnjak za izradu i prezentira ih u Nacrtu prijedloga plana. Nacrt je razmatralo povjerenstvo koje čine članovi Općinskog vijeća. Prijedlog za javnu raspravu plana utvrđuje načelnik, u ovom slučaju ja, temeljem pozitivnog mišljenja povjerenstva”, odgovorio je Telegramu Čičak.

Telegram je ova saznanja poslao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa koje je odgovorilo kako će temeljem istih navoda otvoriti predmet protiv Mate Čička i ispitati sve okolnosti.

Podsjećamo, bivši ministar uprave Lovro Kuščević svoju je fotelju izgubio upravo nakon serije nekretninskih skandala.

Komentari