Teglenica ‘pobjegla’ sa veza pa se nasukala pokraj zagrebačke toplane

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Teglenica TT9904, koja je bila na južnoj obali Save na području Novog Zagreba, “oslobodila” se u četvrtak veza i otplovila nizvodno od Mosta mladosti te se zaglavila na brani u blizini toplane.

Uskoro ju se izvezuje na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutala nizvodno, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Inspektor Lučke kapetanije Sisak izašao je na teren te je vlasnicima izdao rješenje o uklanjanju teglenice radi zaštite života, zdravlja i imovine. Trenutačno se radi na izvezivanju plovila na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutalo nizvodno, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Teglenica, kao ni ostala plovila ispod Mosta mladosti, nije ugrožavala sigurnost plovidbe, no iz Ministarstva navode da je tijekom posljednjega redovitog inspekcijskog pregleda 1. srpnja 2021. utvrđeno da ona “ne posjeduje svjedodžbu o sposobnosti za boravak u raspremi”, nakon čega je izdan nalog za njezino uklanjanje u roku od 30 dana, prenosi Dnevnik.hr.


Komentari