TBF i policija u akciji protiv oružja, ali i opasnog trenda kod mladih: ´Iz imidža uzimaju pištolje u ruke.´ Evo koje izgovore najčešće čuju

Pixabay

Diljem Hrvatske nalazi se po svemu sudeći oko 180 tisuća komada ilegalnog oružja. Oružje se krije po stanovima u gradu, ali i zakopano po zemljištima iza kuća u selima. Policija iznova poziva – nazovite 192 i vratite oružje bez sankcija! Ovoga puta imaju i pjesmu.

Policija je pozvala TBF na suradnju. Vrlo opasan trend koji uz mladalački bunt, skupe automobile i odjeću želi ugurati i oružje žele spriječiti u startu. Pozivaju – Vrati pušku! ”Sad su počeli iz imidža uzimati pištolje u ruke, i jednog dana samo izađu vani i pucaju. Gledaju to u filmovima”, rekao je Nikša Mandalinić, gitarist TBF-a.

Policija ističe – nazovite 192, doći ćemo po oružje, bez ikakve kazne! Diskretno, u civilu. U četvrtak su prezentirali neveliku količinu oružja. No kažu kako u skladištu imaju puno više od toga. Svakako, oružje se periodično uništava. Na ulici je ilegalno 180.000 komada eksplozivnih sredstava, pušaka, bombi. Prilikom oduzimanja komentari su, ističe Paško Ugrina iz PU splitsko-dalmatinske, slični: ”našao, slučajno vidio, ne znam ili odakle mi”.

Akcija Vrati oružje traje već 14. godinu. Nakon trostrukog ubojstva u Splitu, pa četverostrukog u Šibeniku, opravdan je strah od uzimanja pravde u svoje ruke.



”Preopasno je. Ljudima kratkog fitilja savjetovao bih da to predaju, napravit će sebi i svojima tešku frku”, rekao je Ivan. No živimo u zemlji u kojoj možemo opušteno i bez straha od oružja šetati ulicom. I to je vrijednost koju svi želimo sačuvati, prenosi Dnevnik.hr 

Komentari