Tatjana Korceba-Huić o opiranju sindikata: Samoživa ekipa koja je plakala i pozivala na solidarnost za dizanje plaća od 20 posto dok je ekonomija rasla 3 posto. Sad riječ ‘solidarnost’ ni ne spominju

Foto: Darko Tomas / CROPIX

“Samoživa ekipa koja je plakala i pozivala na solidarnost za dizanje plaća od 20% dok je ekonomija rasla 3%, i privatni sektor si ni blizu nije mogao toliko dići plaće. Sad riječ ‘solidarnost’ ni ne spominju”, komentirala je Tatjana Korceba-Huić, poduzetnica i direktorica Briefing e-servisa sindikat opiranje sindikata rezovima u javnom sektoru.

Naime, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever izjavio je kako do daljnjeg nema potrebe za rezanjem plaća u javnom i državnom sektoru, a dosadašnje vladine mjere pokazale su se kao “mazanje vrata masnoj guski”.

Svi ozbiljniji analitičari upozoravaju, na temelju spoznaja iz velike krize iz 2008. godine, da je katastrofalna pogreška u trenutku kada privatni sektor teško funkcionira rezati javni sektor, jer on još koliko-toliko održava potražnju i potrošnju i tako pomaže privatnom sektoru. Ako se i on odreže, tone se sve dublje, ustvrdio je Sever.

Sindikati protiv rezova: Javni sektor troši i tako pomaže privatnom



Komentari