Tata HDZ-ove zastupnice cijepljen protiv korone u domu za starije. A nije štićenik tog doma

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Otac HDZ-ove saborske zastupnice i predsjednice stranačke Zajednice žena, Danice Baričević, cijepljen je protiv covida 19 u domu za starije i nemoćne osobe Domus Vitae u Supetru na Braču. Samo što gospodin uopće nije štićenik toga doma za starije nego živi u svojoj kući.

Kako doznaje Indexov Vladimir Matijanić, tata zastupnice jedina je osoba koja nije smještena u domu, a tamo je primila cjepivo.

U domu za starije o štićenicima brigu vodi dr. Milan Glavaški, također HDZ-ovac, koji je ponudio objašnjenje ove neobične situacije: Tata saborske zastupnice slučajno se zatekao u domu dok je trajalo cijepljenje i onda su, naravno da se ne baci, dozu koja je bila višak ubrizgali u njegovu nadlakticu.

On je samo slučajni prolaznik

Gospodin, slučajni prolaznik kroz dom za starije, prvu je dozu primio 20. siječnja, a drugu 10. veljače. Prema informacijama Indexa, gospodin je stariji od 65 godina, no dobrog je zdravlja i još uvijek aktivno radi u polju. Danica Baričević prošle se godine sama u medijima hvalila očevom vitalnošću. Pričala je kako se cijela obitelj bavi poljoprivredom, “prvenstveno otac i majka koja ima registriran OPG”.



“Moj otac sve što stvara, stvara svojoj kćeri jedinici… Činjenica je da živim s ocem i majkom u obiteljskoj kući”, govorila je Baričević prije sedam mjeseci o svom tati, dok je pokušavala objasniti zašto joj je obiteljska vila na Braču u katastru upisana kao pašnjak.

‘Bože moj, bila je ta jedna doza…’

Vladimir Matijanić prije objave teksta nazvao je doktora Glavaškog i pitao je li tata saborske zastupnice jedini čovjek koji je cijepljen u domu, a da nije štićenik.

Nakon tajca od nekoliko sekundi doktor je kazao: “Pa ja mislim da su… Naravno. Mislim, jedini… Pa bože moj, bila je, bila je ta jedna doza zato što je jedna pacijentica koja je bila tamo, ona je trebala dobit to, međutim, kako je imala covid, pneumoniju i tako dalje, epidemiolog je savjetovao da se ona ne cijepi. Na taj način je nastao višak”, piše Index.

Komentari