TALIBANI SLAVE Najmanje 17 osoba poginulo u slavljeničkoj pucnjavi u Kabulu

Ilustracija Foto: Flickr

Nakon preuzimanja vlasti i odlaska američkih vojnika, talibani slave u Afganistanu. Najmanje je 17 osoba poginulo u slavljeničkoj pucnjavi u Kabulu, objavile su novinske agencije.

Iz talibanskih izvora se doznaje da su njihovi borci preuzeli kontrolu u Pandžširu, posljednjoj pokrajini u Afganistanu koja je pružala otpor islamističkoj skupini.

Vođe otpora talibanima opovrgnuli su da je pokrajina pala i naglasili da se otpor islamističkoj skupini u Pandžširu nastavlja.

“Izbjegavajte pucnjavu u u zrak i umjesto toga zahvalite Bogu. Pucnjevi mogu ozlijediti civile, stoga nemojte nepotrebno pucati”, napisao je na Twitteru Zabihula Mudžahid, glavni talibanski glasnogovornik.



Vođa Nacionalne fronte otpora Afganistana Ahmad Masud opovrgnuo je da su talibani preuzeli kontrolu u Pandžširu i na svojoj službenoj Facebook stranici napisao da “nikada neće odustati od borbe za Boga, slobodu i pravdu”.

U video poruci kasno u petak, bivši prvi potpredsjednik zemlje Amrula Saleh rekao je da se otpor protiv talibana nastavlja.

Inače, oko pet dana vode se teške borbe između talibana i boraca Nacionalne fronte otpora oko doline Pandžšira. Kratki pregovori za mirno rješenje nisu uspjeli.

Komentari