Tajnik ministarstva ispričao se zbog objave ‘Umrle osobe više neće moći glasovati’ iz 2014. godine

Goran Mehkek / CROPIX

Državni tajnik Ministarstva uprave Darko Nekić ispričao se u petak zbog objave da “Umrle osobe više neće moći glasovati” koja je dan prije objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva, tumačeći kako je prenesena stara vijest, iz 2014., dakle iz mandata SDP-ove vlade.

“Ministarstvo je već sinoć objavilo ispriku, jer je došlo do pogreške, prenesena je stara vijest iz 2014.”, rekao je Nekić u Hrvatskom saboru, odgovarajući time SDP-ovu Gordanu Marasu koji je ‘otvorio’ pitanje te objave.

 “Znači, imamo vaše čvrste garancije da mrtvi ne mogu glasovati na ovim izborima, to nas veseli s obzirom na HDZ-ova iskustva s prethodnih izbora”, ‘preveo’ je Nekićevo objašnjene Maras.

 Ivan Šuker (HDZ) zahvaljuje Marasu što podsjeća na “jednu od veleumnih izjava SDP-ove vlade”, te dodaje kako spomenuta objava “ukazuje da su potrebne određene kadrovske promjene u ministarstvima, jer takve objave često mogu biti i zlonamjerne”.


  Maras mu uzvraća kako je to “kad se događa u SDP-ovu mandatu normalno, jer su svi mandati HDZ-a obilježeni glasovanjem mrtvih”.

 “Ako 2010., 2011., mrtvi glasuju, normalno da smo se morali pohvaliti da mrtvi više neće glasovati, jer HDZ više nije na vlasti”, objasnio je SDP-ov zastupnik

Komentari