TAJNE UREDA PREDSJEDNICE Zaposlenici Pantovčaka otkrili što su doživjeli u njenih pet godina mandata

Kako je prošlo pet godina vladavine bivše predsjednice republike Kolinde Grabar-Kitarović za, te kako je to djelovalo na zaposlenike njezinog ureda za portal express.hr govore sami izvori s Pantovčaka koji nisu nalazili riječi hvale za bivšu Hrvatsku predsjednicu, njezino ponašanje, ali i njezine radne navike.

Od toga što je Hrvatsku Vojsku upregnula na rastjerivanje paunova oko vile na Pantovčaku kako bi tadašnja predsjednica mogla spavati, kada je spavala u uredu, pa do ponašanja njezine kujice Kike koju je Kolinda usvojila za potrebe svoje predizborne kampanje. Najme Kika je bila izrazito neodgojena, te je navodno uzrokovala ogromnu štetu na Pantovčaku, pogotovo na tepisima.

(Ne)radne navike

Bivši djelatnici ureda tadašnje predsjednice republike tako nemaju riječi hvale niti na Kolindine radne navike, pa tako tvrde kako se dva, do tri dana u tjednu uopće nije pojavljivala u uredu, te je potpuno zanemarivala svoj administrativni posao, dok su ostali zaposlenici njezinog ureda bili na ‘rubu snaga’ od režima koji je uvela, dok je njezin ritam bio znatno ležerniji.

“To je bila tajna za koju nitko nije mogao znati. Izvan programa domaćih ili inozemnih putovanja, koja su bila snažno medijski popraćena, vladala je ležernija atmosfera. Dakle, predsjednica po dva, tri dana nije dolazila u Ured, a kad je i dolazila, često bi prespavala u apartmanu Kabineta. I sva trojica su imali veće količine posla, samo ih nisu pokazivali kroz TV programe, pa su se, posebno u zadnje vrijeme, novinari raspisali kako je bila jako vrijedna na putovanjima u zemlji i inozemstvu. Dodao bih, samo tad i nigdje drugdje. A ukupno gledajući, ona je najmanje radila od svih hrvatskih predsjednika”, tvrdi jedan od bivših zaposlenika.



Izbivala 2-3 dana tjedno

Uspoređujući njezine prethodnike, izvori tvrde kako nikad nitko na takav način zanemarivao svoje obveze, te su zbog toga brojne njezine Odluke kasnile. Navodno su se ček i neki strani veleposlanici žalili kako nikad nigdje nisu tako dugo čekali potpis stranog predsjednika države.

“Kad nije bila na putovanju, nije često bila u Uredu, izbivala bi po 2-3 dana tjedno, ali to je bilo skriveno od medija. Ona nije obavljala svoj temeljni, administrativni posao. Sve je kasnilo, odluke su od sedam do deset dana čekale na potpis i onda kad bi se božanstvo ukazalo u Uredu, sa svih strana bi nam se sjatilo desetine odluka koje se onda iste sekunde moralo pečatirati jer su već kasnile po dolasku. Uopće je nije zanimao njezin osnovni posao u Uredu, za razliku od njezina tri prethodnika koji su svakodnevno dolazili u Ured, a nikad odluke nisu kasnile. I nije ih bilo po 50-100 komada iz pet odjela, nego bi uvijek svakodnevno dolazilo po nekoliko komada, i to obično iz jednog odjela. To je razlika između sustavnog i svakodnevnog rada, i euforičnih kampanja nadoknađivanja dugog nerada. Strani veleposlanici su se znali potužiti da nigdje tako dugo nisu čekali potpis stranog predsjednika države kao kod nje…”, kaže izvor.

Neki od uvedenih režima rada u uredu su ostali do danas, piše Express.hr.

Komentari