Tabak ugostiteljima: Kad vam je teško, sjetite se liječnika u zaštitnim odorama

Jelena Tabak Foto: screenshot

O problemima ugostitelja za Dnevnik N1 govorila je Jelena Tabak iz Udruženja splitskih ugostitelja. Rekla je da se nadaju da će sezona krenuti, a srpanj je usporedila s početkom svibnja u “normalnim”okolnostima, bez pandemije.

Unatoč takvoj usporedbi ugostitelji se nadaju se da će sezona krenuti.

“Zdravlje je na prvom mjestu. Neki su uveli maske od prvog dana i na otvorenim prostorima. Na nekim mjestima je gostima ugodnije kad vide ga zaposlenici imaju maske”, rekla je Jelena Tabak i poručila kuharima i ostalima zaposlenima u ugostiteljstvu da naputke Stožera treba poštovati iako će biti teško.

“Kad im bude teško, neka pokušaju razmisliti kako je liječnicima s onim velikim odorama, koji ne mogu ni na WC, pa rade na očuvanju našeg zdravlja. Neka im to bude podrška da izdrže na radnom mjestu”, rekla je.Tabak je istaknula da je dobro da se mjere nastave jer brojke ionako nisu kakve bi trebale biti. Dodala je da nije sigurna hoće li se na zimu očuvati radna mjesta. Također je napomenula da su velik problem krediti jer su banke oprezne, a vjeruje da će država kroz jesen u pregovorima nastaviti suradnju i podržati gospodarstvo da preživi, prenosi N1.

Komentari