SVJETLOSNA RIJEKA SJEĆANJA Niz Dunav pušteno nekoliko stotina zapaljenih crvenih i bijelih lampiona u spomen na žrtve Vukovara

U spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u obrani Vukovara, u srijedu  navečer je kod Dvorca Eltz niz Dunav pušteno nekoliko stotina zapaljenih crvenih i bijelih lampiona.

“Riječ je o projektu “Svjetlosna rijeka sjećanja” Željka Kovačića, a upaljeni lampioni pušteni su niz Dunav iz brodica vukovarskih brodara, večeras, na Dan sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Crveni lampioni u spomen su na nestale Vukovarce – branitelje i civile u Domovinskom ratu, a bijeli za poginule branitelje i civile”, podsjetila je Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar koji je organizator toga događaja.



Po dosad prikupljenim podacima Franjevačkog samostana u Vukovaru, u tome je gradu na istoku Hrvatske u kasnu jesen i ranu zimu 1991. u vojnoj agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba poginulo, ubijeno ili nestalo 2717 osoba. Na popisu zatočenih i nestalih osoba iz Domovinskog rata još se nalaze imena 286 osoba kojima se svaki trag gubi upravo u ratnom Vukovara.

Komentari