Svi uhićeni su ispitani, očekuje se odluka DORH-a

Svi jučer uhićeni u akciji USKOK-a i policije ispitani su u poslijepodnevnim i večernjim satima u utorak u prostorijama USKOK-a u Vlaškoj ulici. Iva Magušić Dumančić u javljanju za emisiju Studio 4 rekla je kako se očekuje odluka DORH-a o tome hoće li i za koga zatražiti istražni zatvor. Bude li tako, sve se seli na Županijski sud u Zagrebu, gdje bi uhićeni trebali doći pred suca istrage koji onda donosi odluku, rekla je.

U javljanju za Studio 4 novinarka Iva Magušić Dumančić izvijestila je da su u utorak, tijekom cijelog dana policija i USKOK pretraživali domove i automobile osumnjičenih.

– U ovoj akciji uhićeno je više osoba na području grada Zagreba, između ostalih tu su supružnici Puklin. Riječ je tu i o Piruški Canjugi, svojedobno optuženoj u slučaju Agrokor, ali i o bivšem direktoru Hrvatske lutrije. Mirela Alerić Puklin, koja je jučer uhićena, inače je bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Radila je i na slučaju Agrokor, a upravo zbog tog slučaja jučer je i uhićena. Sumnja se da je tajne informacije iz istrage odavala Piruški Canjugi, i to preko svog supruga. Uhićen je i njezin suprug zbog odavanja tajni iz istrage, ali se sumnja i na to da je zajedno s direktorom Hrvatske lutrije i još jednom osobom namještao višemilijunske javne natječaje, podsjetila je Iva Magušić Dumančić.

Dodala je kako je Goran Puklin poznat javnosti iz afere Janaf, kada je kod njega u stanu pronađeno nekoliko milijuna kuna za koje se sumnjalo da pripadaju Draganu Kovačeviću. Nakon toga, njegova supruga dala je ostavku na svoje mjesto tužiteljice.



– Što će se dalje događati, mi ćemo, naravno, nastaviti pratiti, rekla je reporterka.

Komentari