SVI DIJELE DIRLJIVE RIJEČI ‘ZLOČESTOG DEČKA’ Poznati BBB napisao nešto što zbog čega ih više nećete zvati huliganima

Facebook

Za Josipa Vukovića, jednog od najpoznatijih navijača Dinama, ne postoji destinacija na kojoj gostuje njegov klub, a do koje on neće stići.

Jedan od najpoznatijih “zločestih dječaka” svoje pustolovine dijeli na društvenoj mreži, a brojni pratitelji od kojih ga većina poznaje kao “Tedyja”, uživaju u fotografijama nastalim diljem svijeta.

Potaknut akcijama kojima su članovi BBB po tko zna koji put pokazali da se na njih može uvijek računati, Tedy je preko Facebooka otvorio dušu i pokušao objasniti kako kuca bilo pravog, istinskog navijača:

“Cijeli sam život navijač! Uvijek sam znao da sam izabrao pravi put,da sam izabrao gdje su  najbolji ljudi, najbolji prijatelji…



I kada pomisliš kako se sve promijenilo, kako to više nije to, dogodi se nešto i skužiš da nisi u pravu, da su tu još uvijek najbolji…. Cijeli te život, veći dio ljudi smatra klošarom, huliganom, pijancem, narkomanom, bitangom, lijenčinom, niškoristi i sl., a ti se ni ne trudiš da ih uvjeriš u suprotno, jer uvijek dođe „tvojih pet minuta“. Dođe vrijeme kad „miševi“ pobjegnu u svoje rupe, a „tvoja ekipa“ dođe u prvi plan, kao što to bješe ovih dana…

Prije puno godina, tribine smo zamijenili bojištem, šalove puškama. Nismo se bojali smrti pogledati u oči. Mnogi se nikada nisu vratili….smatrali smo to svojom obavezom, bila nam je to čast. A onda su došli neki drugi ljudi, pripisali zasluge sebi, a nas s vremenom počeli proganjati, zatvarati, ponižavati…

Kad krenu poplave, požari, opet su huligani na „prvoj crti“, opet nestane „miševa“…. Ne piše se i ne govori o našim humanitarnim akcijama, o dobrovoljnom darivanju krvi, ali to nam nije ni bitno jer to radimo da bi nekom pomogli, a ne da nas se hvali. I danas kad je veoma teška situacija, sretan sam i ponosan, kad vidim i čujem da moji prijatelji, poznanici s tribine, opet među prvima pomažu seliti bolnice, pomagati starijim ljudima. I ne samo moji BBB-i, nego i moja Torcida, moji Ultrasi, Armada, Kohorta, Funcuti i sve ostale moje navijačke skupine. A ja stojim ponosan, uzdignute glave i kažem: TO SU MOJI!!!!

Iako znam, da će se uskoro ovo sve brzo zaboraviti, da ćemo opet postati huligani, da će se pisati zakoni samo protiv nas, to što mi trenutno osjećamo u sebi, e za to valja živjeti….
I još nešto, znate li kako će te nas najlakše prepoznati na ulici? Kad vidite da netko prema vama ide uzdignute glave, kad vas može gledati u oči… E, to smo mi!”, napisao je Vuković.

Komentari