Sveučilište u Zadru doniralo informatičku opremu Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu

Foto: HRZ / N. Ramić

U sklopu projekta “Kompetencijski standardi nastavnika, pedagoga i mentora”, predstavnici Sveučilišta u Zadru uručili su Središtu za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin” informatičku opremu.

Oprema je donirana u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Riječ je o opremanju jednog kabineta-radionice te će se tako dodatno osuvremeniti obuka vojnih pilota-nastavnika letenja. Među informatičkom opremom je jedna interaktivna ploča, 45 tableta, 15 ACESS POINT-a i drugo.

Ispred zadarskog Sveučilišta primopredaji opreme su nazočili prorektor za znanost i informacijsku infrastrukturu prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić te Neven Pintarić i Tomislav Sruk iz odjela informatičke podrške.



Zapovjednik Središta za obuku, brigadir Goran Huljev ukazao je na dosadašnju dobru suradnju sa Sveučilištem u Zadru te je izrazio zadovoljstvo što je Središte za obuku partner u ovom Projektu.

“U dosadašnjem radu stekli smo nova iskustva i saznanja, a na ovom projektu potvrdili smo otvoren, moderan i interoperabilan pristup novim izazovima i spremnost na kontribuciju u istraživanju i usavršavanju nastavnih procesa koje provodimo za potrebe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Oružanih snaga općenito”, rekao je brigadir Huljev.

Također je istaknuo kako je i ova oprema došla u pravom trenutku te kako će se primijeniti u završnoj fazi testiranja novog koncepta transfera znanja po modelu Cjelodnevne aktivnosti koje Središte za obuku razvija i priprema od veljače prošle godine.

Projekt “Kompetencijski standardi nastavnika, pedagoga i mentora”, rezultat je dugogodišnje uspješne suradnje sa Sveučilištem u Zadru koja je započela još 1997. godine kada je provedena prva Škola nastavnika letenja.

Od tada, Središte za obuku u suradnji sa Sveučilištem u Zadru provelo je školovanje šesnaest naraštaja vojnih pilota – nastavnika letenja. Projekt je pokrenulo Sveučilište u Zadru, a u njemu sudjeluje sedam partnera među kojima i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Izjavom o partnerstvu koja je potpisana 2018. godine Središte za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Rudolf Perešin” određeno je kao operativni suradnik.

Komentari