Švedski otmičari zahtijevali helikopter i 20 pizza, držali zatvorske čuvare kao taoce

Foto: Pixabay

U švedskom zatvoru zatvorenici su zatočili dvojicu zatvorskih čuvara kao taoce i tražili pizzu kao otkupninu te ih pustili nakon što je hrana dostavljena.

Niti jedan stražar “nije ozlijeđen i mogli su se sigurno vratiti svojim obiteljima”, rekla je glasnogovornica zatvora Stina Lyles.

Zatvorenici, koji su odsluživali kaznu za ubojstvo u zatvoru visoke sigurnosti Hallby u blizini grada Eskilstuna, uspjeli su se doći do područja koje je rezervirano samo za stražare jučer oko podneva, objasnio je drugi zatvorski dužnosnik Torkel Omnell.

Tamo su uzeli za taoce dvojicu stražara koji su se u to vrijeme normalno odrađivali svoju smjenu. “Brzo smo poslali posrednika i pozvali policiju”, rekao je Omnell.



Prema izvješćima švedskih medija, taoci su postavili dva zahtjeva: helikopter za bijeg i 20 pizza za zatvorenike. No, naravno samo jedan od zahtjeva je ispunjen. Zatvorenici su dobili pizze i pustili čuvare. “Da, pizze su isporučene”, potvrdila je glasnogovornica zatvora Lyles.

Dvojica zatvorenika zaslužna za cijeli incident privedena su u postaju na ispitivanje zbog “otmice”, piše France 24, a prenosi RTL.

Komentari