Svećenik u Splitu vrijeđao novinare ispred crkve: ‘Đava vas odnija! Nemojte sr** po nama!’

Don Josip Delaš, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, unatoč oštrim upozorenjima iz Splitsko-makarske nadbiskupije i prekršajnoj prijavi policije, nakon što je na Cvjetnicu održao misu i pozivao vjernike da uđu u crkvu, misu je ponovno održao danas na Uskrs.

Novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković napadnuta je dok je pokušavala snimiti okupljanje, oduzet joj je mobitel, a ruka priklještena vratima. Župnik se obračunao i s ostalim pripadnicima medija.

“Ajd’te k vragu! Đava vas sve odnija! Nemojte sr*** po nama! Ajte ća! Jel čuješ šta ti govorim”, vikao je don Delaš na novinare ispred crkve na Sirobuji.

“Nešto prije 10 sati policija je dobila dojavu o tom incidentu. Postupanje je u tijeku. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici. Čekamo i liječnički nalaz, ali obavit ćemo i razgovore sa svim sudionicima”, rekla je za Hinu Željka Radošević iz splitske policije, piše RTL.hr.



Župnik te crkve don Josip Delaš na Cvjetnicu je unatoč zabrani održao misu nakon čega je pred crkvu stigla policija i tom je prilikom jednom od policajaca u civilu isto uputio grupe riječi i kletvu. Kasnije je prijavljen prekršajno.

Splitski župnik: Pozvao sam vjernike na današnju misu

Komentari