SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE U ovoj osnovnoj školi djeca ne moraju nositi maske!

Ilustracija

U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi u nastava se odvija bez maski od početka školske godine.

“Naša škola je relativno nova, imamo dosta prostrane učionice i s rasporedom smo uspjeli smjestiti sve učenike tako da mogu poštivati razmak od 1,5 metar tako da učenici ne moraju nositi maske.

Da bi to uspjeli, morali smo neke prostorije prenamijeniti. Zbornicu smo pretvorili u učionicu i tako smo dobili jednu veliku učionicu za najveće razrede. Isto tako smo razrede razmjestili tako da oni koji imaju najveći broj učenika budu u najvećim učionicama. Tako da smo to uspjeli nadam se na zadovoljstvo nas i učenika i roditelja i mislim da je prvi tjedan prošao uspješno i da su svi zadovoljni”, rekao je Cesar.

Kazao je i kako su jedan učiteljski kabinet pretvorili u zbornicu tako da ni tu nije bilo problema.

“Po epidemiološkim mjerama ne bi se smjeli učitelji skupljati u zbornici tako da za ono koliko nam je potrebno to zadovoljava naše potrebe”, kazao je.

Objasnio je i kako je ipak priprema bila najteža.

“Najteža je bila priprema prije samog početka. Kad je već počelo onda smo se dobro pripremili i tu se zahvaljujem svom kolektivu. Ništa nas nije iznenadilo tih prvih dana. Imamo sreću da smo prvi tjedan prošli bez oboljelih i samoizolacija i nadamo se da ćemo tako izdržati što duže”, objasnio je za Vijesti.hr.

Komentari