Sve je spremno za otvaranje: Od sljedećeg tjedna u kupnju ćete moći u ogromni shopping centar u Španskom

pixsell

Idućeg tjedna u zagrebačkom kvartu Špansko trebalo bi niknuti jedno zaista impresivno zdanje. Radi se o novom shopping centru koji će zapošljavati preko 500 ljudi, a već je i osvojio nagradu za najbolji projekta trgovačkih nekretnina u Hrvatskoj.

Nagrađivan i prije otvorenja

Nakon što je početkom kolovoza uspješno okončan tehnički pregled i dobivena uporabna dozvola, pripreme za veliko otvorenje prvog hrvatskog trgovačkog centra nove generacije planirano 26. kolovoza privode se kraju.

Otvaranje više od pet stotina novih radnih mjesta nije jedino zbog čega Zagrepčani mogu biti zadovoljni. Centar će u finalu nuditi sasvim novi koncept otvorenosti prema van čime će stanovnici gradskih četvrti, posebno onih iz zapadnog dijela grada, dobiti novo mjesto sa sadržajima kakvo do sada u regiji nitko nije realizirao.

Objekt je zbog toga već osvojio nagradu ‘European Property Awards 2020-2021’ u kategoriji najboljeg projekta trgovačkih nekretnina u Hrvatskoj. Dva dječja igrališta, sportski teren na krovu i vanjski grijani trg koji povezuje trgovački centar ‘Sjever’ i retail park ‘Jug’, samo su neki od posebnosti Z centra – mega objekta u koji je do sada investirano više od 620 milijuna kuna.



Ovo će znatno olakšati život stanovnicima zapadnog dijela grada

Ovaj koncept doprinijet će rastu kvalitete života lokalnog stanovništva jer, kako kažu u arhitektonskom studiju PULS-AR koji je osmislio objekt, posebno atraktivan i prostran središnji trg trebao bi postati centralnim mjestom susreta i druženja stanovnika okolnih naselja te lokacijom brojnih priredbi i događanja. Na više od 75.000 četvornih metara bruto zakupne površine (GLA) u zagrebačkom kvartu Špansko bit će smješteno više od 60 trgovina, a popunjenost centra je 90%.

Osim što mnogi jedva čekaju vidjeti kako će izgledati trgovački centar nove generacije, građane Zagreba najviše zanima kako to da se novi centar otvara odmah do postojećih objekata iste ili slične namjene.

‘Kada se odlučivalo o lokaciji Z centra prevagnuo je podatak Državnog zavoda za statistiku prema kojem u radijusu 15 minuta vožnje od objekta živi više od 350.000 ljudi. Ako zbrojimo kvartove zapadnog dijela Zagreba, dolazimo do velikog broja obitelji s djecom, što nam je pružilo priliku da njima, kao i onima u okolici, omogućimo nove sadržaje i aktivnosti. Posebno se to tiče i velikog broja mladih pripadnika generacije Z kojih okvirno brojimo 30.000 – definitivno željnih pozitivnih promjena i novih mogućnosti u bližem okruženju’, objasnila je Maja Medunović, manager Z centra.

Svašta će se moći kupiti

Prema njezinim riječima, vitalni indeksi pokazuju da među svim zagrebačkim kvartovima Novi Zagreb i Stenjevec imaju najviše mladih obitelji. Zbog toga je za lokaciju novog trgovačkog centra odabrano izvrsno prometno povezano Špansko. Za zakupce unutar objekta odabrani su oni koji većinom nisu bili prisutni na ovom području – sve kako bi se pružila raznolikost ponude lokalnom stanovništvu.

Među velikim brojem poznatih svjetskih brendova, od kojih mnogi upravo u Z centru imaju najveće kvadrature svojih trgovina, ističu se modne marke LPP grupacije, sada okupljene na jednom mjestu: Mohito, Reserved, House, Cropp i Sinsay. Odjeća i obuća bit će dostupna i u poslovnicama brendova CCC, Pepco, KiK i Intersport, a za nakit i modne dodatke bit će zaduženi premium brendovi Prahir Fine Jewellery, De’llure, HETA i Optika Anda.

Hipermarket zakupca Plodine bit će poslovnica suvremenog prodajnog koncepta, a predviđeni ‘Food court’ s 10 restorana i modernim caffe barovima dio bogate gastronomske i ugostiteljske ponude Z centra. Retail park ‘Jug’ na donjoj etaži nudit će raznoliku ponudu trgovina za uređenje doma te kreativne materijale i tekstil s brendovima kao što su TEDi, Jysk i Hespo. Svoje poslovnice u Z centru imat će Farmacia, dm, Tinktura, Z House of beauty i Simple. Jedan od zanimljivijih zakupaca Z centra je ‘Hall of Game’, najveća gaming arena u Zagrebu koja će se protezati na više od 1.400 kvadrata.

Velike pogodnosti

Uz više od 1.300 planiranih parkirnih mjesta, unutar podzemne garaže bit će smještena i besplatna punionica za istovremeno punjenje čak osam električnih automobila s MOON punjačima, brendom koji će u Z centru otvoriti prvu regionalnu poslovnicu za prodaju opreme za električna vozila.

Na radost više od 250 stručnjaka i građevinskih radnika koji još od kraja prosinca 2019. rade na izgradnji, već sada su završene i predradnje za otvorenje drugog dijela objekta. Osim velikog otvorenja krajem kolovoza, koncem listopada 2021. planirano je otvorenje velike dječje igraonica s inovativnim sadržajem i casina, a bit će pušteni u pogon i svi vanjski sportski tereni. Z centar uvodi i novost na hrvatskom tržištu, multibrend store za muškarce koji se također otvara u drugoj fazi dok će se u budućnosti otvoriti i multiplex kino, prvo takvo u zapadnom dijelu grada.

Iznimna protupotresna gradnja glavnog izvođača radova tvrtke Kamgrad, kao i cjelokupan projekt, omogućen je hrvatskim kapitalom i u suradnji s domaćim tvrtkama. Prva vizura koja dočekuje putnike na zapadnom ulazu u Zagreb sada više neće biti započete i nikad dovršene gradnje iz prošlih vremena, već impresivan objekt izgrađen prema najvišim standardima, a na zadovoljstvo struke i građana Zagreba te njegovih posjetitelja, piše Poslovni.hr.

Komentari