ŠUTNJA PUNO GOVORI Analitičar primjetio: SDSS i platforma Možemo! nisu čestitali Dan pobjede

Foto: Nera Simić / CROPIX

U Kninu se danas obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. godišnjica vojno-redarstvene akcije Oluja.

U grad su stigli brojni gradonačelnici, saborski zastupnici, političari na čelu s čitavim državnim vrhom koji je, iako razjedinjen međusobnim nesuglasicama, slao uglavnom jednoglasne poruke slavlja herojske akcije oslobađanja hrvatskog teritorija, počasti braniteljima i svima koji su dali život za slobodu Hrvatske.

U Knin je, među gradonačelnicima, danas stigao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je položio vijenac u počast poginulima za domovinu kod spomenika hrvatske pobjede ​”​Oluja 95​”​ na Trgu dr. Ante Starčevića.

Šutnja govori puno
Dan ranije je u povodu obilježavanja Dana pobjede izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno Tomaševićem, položilo vijence i zapalilo svijeće na Gradskom groblju Mirogoj.



No, politički analitičar Tomislav Stipić primijetio je kako je na današnji dan, osim SDSS-ove, izostala čestitka platforme Možemo.

“Ne bih htio kvariti današnji dan, ali nešto je ipak simptomatično. Od svih parlamentarnih stranaka Dan pobjede nije čestitao SDSS (što je donekle razumljivo) i platforma Možemo, niti njihovi istaknuti čelnici; Tomašević je u Kninu u funkciji gradonačelnika glavnog grada. Malo neobično za platformu koja vrlo agilno obilježava Trnjanske krijesove i Dan oslobođenja Zagreba. Jedno drugo ne bi trebalo isključivati, ali ipak šutnja na najveći nacionalni blagdan govori puno o ljudima koji bi “mijenjali Hrvatsku”. P.S. Radnička fronta tradicionalno za Oluju iznosi revizionističke stavove. I dobro je da je tako. Oluja je omogućila i slobodu da svatko kaže što misli”, napisao je Stipić na Facebooku.

https://www.facebook.com/tomislav.stipicnew/posts/779756503149750

‘Zločini se trebaju procesuirati’
Oko 19 sati Možemo! se na Facebooku oglasio izvješćem iz Knina.

“Naš Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba, danas je u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu odao počast svim braniteljima, posebice onima koji su poginuli u obrani Hrvatske.

Tom prigodom je rekao: ‘Danas sam ovdje kao gradonačelnik glavnog grada, u čast svim braniteljima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, posebice onima koji su poginuli u Domovinskom ratu, te isto tako kako bismo gledali unaprijed i kako bismo gledali u budućnost.
Oluja je bila legitimna akcija. Ipak, treba reći da je bilo i zločina i naravno da se svi zločini trebaju procesuirati na bilo kojoj strani da su nastali.

Međutim, ono što je najbitnije jest da danas odamo počast braniteljima, i svim nevinim žrtvama.
S druge strane, trebamo gledati što možemo napraviti bolje za kvalitetu života građana u ovoj zemlji danas i što možemo napraviti da se bolje u ovoj zemlji živi u budućnosti’”, poručili su.

 

Komentari