‘SUSTAV NE FUNKCIONIRA’ HDZ-ovac i SDP-ovac složili se oko jedne stvari, Grmoja protiv: Ovo nije odgovorno

Foto: Marko Todorov/Cropix

HDZ-ov Damir Habijan, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić i Mostov Nikola Grmoja komentirali su iz istog studija pokrenuti proces razrješenja dužnosti šefa VSOA-e Ivice Kindera od strane predsjednika Zorana Milanovića.

Kako kaže Habijan, predsjednik Vlade Andrej Plenković očitovat će se o smjeni šefa VSOA-e Ivice Kindera kada pogleda izvješće. “To je osjetljiva tema i nije dobro da se ta tema medijski eksponira. Onaj koji je sagriješio mora odgovarati, a to je i stav Vlade”, rekao je.

Grmoja navodi kako postoji puno problema s korupcijom u sigurnosno-obavještajnim službama. “Sve države to nastoje držati izvan očiju javnosti. To bi trebalo unaprijediti”, rekao je Grmoja gostujući na N1.

Hajdaš-Dončić dodao je da sustav funkcionira. “Hoće li premijer tražiti smjernu, ne mogu nagađati. Postoji zapovjedna odgovornost i po njoj ravnatelj VSOA-e treba odgovarati”, rekao je.



S njim se složio i Habijan. “Sustav funkcionira i ne treba vezati ovo pitanje uz njega. Ovdje se radi o prekršaju i ne želim brkati ove dvije stvari”, poručio je.

Grmoja se ne slaže. “Što bismo trebali? Zatvarati oči jer se radi o vojno-obavještajnoj zajednici? Ne možemo reći ‘sustav funkcionira’ i onda se događaju ovakve stvari. Ne razumijem kako ljudi koji su koruptivni mogu upravljati sustavima. Ovako otvoreno tvrditi nakon otkrića koruptivnih skandala da sustav funkcionira nije odgovorno”, kazao je Grmoja.

 

Komentari