Suprug bivše predsjednice, nazočio je primopredaji 1,9 milijuna kuna mita šefu Janafa

Frano Jerkan/PIXSELL

Suprug bivše, a u to vrijeme aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov, snimljen je kako izlazi iz prostorija u Slovenskoj 9, iz famoznoga “Kluba”, istog dana kada je ivanićgradski poduzetnik Krešo Petek, smatra Uskok, donio 1,96 milijuna kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, objavio je Jutarnji

Istu informaciju na naslovnoj stranici sutrašnjeg broja ima i tjednik Nacional, no oni dodaju da je Jakov Kitarović zapravo i nazočio spornoj primopredaji 1,9 milijuna kuna mita. “DORH je sve to znao, mogao je osumnjičene uhvatiti na djelu, ali iz političkih razloga nije želio upasti u “klub” šefa Janafa da ne kompomitira tadašnju predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i uništi joj izglede u kampanji uoči predsjedničkih izbora koja je već bila u tijeku”, navodi Nacional.

Tvrde da posjeduju dokument koji, kako navode, “otkriva da je DORH u aferi Janaf izveo prvorazrednu političku manipulaciju”.

Jutarnji piše da je osim Jakova Kitarovića toga dana snimljeno još 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile iz Kluba, a uglavnom se radi o privatnim poduzetnicima među kojima je i Tonica Rajh, Janafov kooperant.



No osim njih toga dana na ulazu u Klub tajno je snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović, navodi Jutarnji.

Komentari