Sunčano uz promjenljivu naoblaku, zbog vjetra u prekidu trajektne i katamaranske linije

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U unutrašnjosti će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, još ujutro ponegdje na zapadu uz malo snijega, a na Jadranu pretežno sunčano i vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak.

U kopnenim predjelima će puhati povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jaka i olujna bura koja će poslijepodne postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 6 do 11, na Jadranu između 9 i 13 stupnjeva Celzijusovih.

Zbog vjetra u prekidu trajektne i katamaranske linije

Zbog vjetra u prekidu su trajektne linije: Ubli-Vela Luka-Split i Sumartin-Makarska, te katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, zatim Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Hvar-Split i Jelsa-Bol-Split, izvijestio je u utorak Hrvatski auto-klub.

Danas, 23.ožujka, bit će uspostavljene: katamaranska linija Milna-Rogač-Split s polaskom iz Rogača u 7,10 sati te brzobrodska linija Zadar-Pula.Na autocesti A4 Goričan-Zagreb kod čvora Varaždin opasnost je od životinje na kolniku, a prema dojavi radi se o psu.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Paški most; Krčki most j Jadranska magistrala.

Zbog vjetra, na državnoj cesti DC1 Borje-Udbina-Gračac i Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Snijeg povremeno i mjestimice pada u Gorskom kotaru. Mogući su odroni.

Na graničnom prijelazu Duboševica teretna vozila na izlaz čekaju do pola sata, a na Maclju/Gruškovju jedan sat.

Komentari