SUMANUTI NAPAD Pokušao opljačkati pekarnicu pa uzeo nož i izbo dvoje slučajnih prolaznika

Zagrebačka policija prijavila je u srijedu 32-godišnjaka koji je u ponedjeljak nakon neuspjele pljačke pekarnice u Krešićevoj ulici nožem izbo 36-godišnju slučajnu prolaznicu.

Policija je priopćila da se osumnjičeni u ponedjeljak oko 19,25 sati dovezao svojom ‘mazdom’ do pekarnice u Krešićevoj ulici te je po ulasku zaprijetio zaposlenicama tražeći od njih novac. Potom je ušao iz prodajnog pulta, uzeo nož s police u namjeri da njime otvori ladicu registar blagajne, u čemu nije uspio pa je s nožem pobjegao iz pekarnice.

Ničim izazvan, odmah potom, na ulici je prišao 36-godišnjoj slučajnoj prolaznici, srušio ju na tlo i nožem, s namjerom da je usmrti, zadao ubode po tijelu. Međutim, zbog vrste odjeće koju je imala na sebi te brze reakcije 55-godišnjeg prolaznika koji joj je priskočio u pomoć, prolaznica nije ozlijeđena.

Napadač je potom nožem pokušao izbosti i 55-godišnjaka, ali je njegova odjeća spriječila ozljeđivanje. Kada je 55-godišnjaku u pomoć priskočio drugi prolaznik, njih dvojica su uspjela savladati napadača do dolaska policije.



Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetniku.

Komentari